Autosport NL • Formule Ford

Jos Kiekens zeer onfortuinlijk op Spa-Francorchamps

Uitgegeven door Casper Bekking • 9 juli 2012 17:03

Jos Kiekens heeft een uitermate pechvol weekend achter de rug. Het jonge talent kwam met de Formule Ford Eurocup in actie op het legendarische F1-circuit van Spa-Francorchamps. Hoewel de in topvorm verkerende Kiekens daar slechts eenmaal eerder had getest pakte hij op overtuigende wijze de pole position. In de eerste race werd hij echter geëlimineerd door een Britse rijder uit de Ecoboost-klasse, die spinde en achteruit de baan optolde. Kiekens kwam met een snelheid van zo’n 180 km/h aanzetten en kon de bolide niet meer ontwijken. De coureur uit Almere werd per traumahelikopter naar het universitaire ziekenhuis in Luik vervoerd met beenletsel, waar hij werd behandeld aan zijn verwondingen en aan zijn rechterbeen werd geopereerd. Momenteel ligt de grote pechvogel voorlopig nog minimaal deze week in Luik. RaceXpress nam polshoogte en sprak Kiekens.

Jos Kiekens in goed gezelschap; voorspoedig herstel gewenst

“De crash vond plaats in Pouhon, de snelle dubbele linkerbocht. Twee Ecoboost Fords waren met elkaar in gevecht. Zij reden naast elkaar en eentje spinde op het kunstgras. Hij ging van rechts naar links en ik moest kiezen. Hij rolde naar links en ik klapte er vol op. Vanaf dat moment kan ik me niets meer herinneren. Toen ik weer bij kwam in de auto had ik veel pijn en stond mijn voet scheef en mijn been klem”, zo blikte Kiekens terug op het incident vanuit het ziekbed in het ziekenhuis. “In het ziekenhuis ben ik geopereerd aan mijn rechterbeen, dat helemaal open ligt. Inmiddels heb ik al een tweede ingreep ondergaan. Gelukkig heb ik geen infecties opgelopen maar wel diverse botbreuken, onder meer van mijn scheenbeen. Ook is de huid op diverse plaatsen weg geschaafd, is mijn kruisband kapot en had ik breuken in mijn linkervoet.”

De jonge coureur houdt zich kranig, maar weet dat hem nog een lange herstelperiode voor de boeg staat: “Ik ben blij met alle steun die ik tot op heden heb gehad van familie, vrienden, Provily Racing. De baanofficials op Spa hebben me perfect uit de auto gehaald. We zijn iedereen die geholpen heeft zeer dankbaar, ook het uitstekende personeel in het ziekenhuis. Er staan me nog een aantal operaties te wachten voordat ik aan een lange herstelperiode kan beginnen. Zonde, want ik was dit jaar erg snel onderweg.”

Wil je Jos Kiekens ook een hart onder de riem steken? Ga dan hier naar zijn Facebook-pagina en laat een berichtje achter.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS