Autosport NL • Formule Ford

Bart van Os op jacht naar titel in Dutch Formula Ford

Uitgegeven door Casper Bekking • 5 oktober 2012 21:16

Vijf overwinningen, twaalf podiumfinishes, zes snelste ronden en in het laatste raceweekend 35 geslaagde inhaalacties. Bart van Os is de revelatie van dit seizoen in het Dutch Formula Ford Championship. Dit weekend kent het kampioenschap haar finale in Zandvoort waar de Nederlandse titel op het spel staat. Gaat het jonge talent het winnen van de ervaring van Michel Florie, die momenteel vijf punten voorsprong heeft op Van Os? Spanning ten top!

Bart van Os Formule Ford

Bart van Os werd afgelopen seizoen kampioen in de Suzuki Swift Cup en maakte met succes de overstap naar de singleseaters. Het seizoen begon dramatisch toen hij twee weken voor de aftrap zijn hand brak en de seizoensopener in gevaar kwam. Hij verbeet de pijn en mengde zich in de strijd om de overwinningen. Het gehele jaar bleef hij in de top meedraaien. Ook op momenten dat de pech toe sloeg gaf de jongeling niet op. Zo moest hij in het vorige raceweekend alle drie de races vanuit de achterhoede beginnen na een kapotte motor. Dat weerhield hem er niet van drie podiumplaatsen te scoren.

“Ik heb veel vertrouwen in de seizoensfinale”, blikte Van Os tegenover RaceXpress.nl vooruit. “We hebben de snelheid. Zelfs toen ik de vorige race achteraan moest starten had ik nog de macht om naar voren te komen. We verschijnen goed voorbereid aan de start en ik hoop dat alles mee zit. Aan mij ligt het niet: ik ben er klaar voor!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS