Autosport NL • Formule Ford

Jos Kiekens pakt leiding in Europees kampioenschap Formule Ford

Uitgegeven door Casper Bekking • 29 juni 2012 02:05

Jos Kiekens heeft met succes deelgenomen aan de Formula Ford Euro Cup-races op het Engelse circuit Brand Hatch. Het racetalent uit Almere scoorde driemaal een podiumplaats en gaat daarmee aan de leiding in de tussenstand om het aansprekende kampioenschap. De toppers uit de Nederlandse competitie gingen het kanaal over om de strijd aan te gaan met de sterke Britse teams. Toch klonk na elke race het Wilhelmus, waarvan ook eenmaal voor Jos Kiekens.

Jos Kiekens wint Formula Ford Euro Cup en gaat aan de leiding in Euro Cup

“Ik had nog nooit op Brands Hatch gereden maar het is een hele gave baan. Om daar met 23 Formule Fords op de eerste bocht af te stormen, echt gaaf!”, blikte de enthousiaste Kiekens terug. “De eerste kennismaking vond plaats op vrijdag. Het weer was wisselvallig waardoor het lastig was de tijden te vergelijken met de overige rijders. Op zaterdag konden we pas gaan vergelijken. Mijn teamgenoot Michel Florie kende het circuit al en ik nog niet, maar desondanks ging het snel de goede kant op.”

“De kwalificatie ging dan ook goed. Het was even wennen omdat het droog was maar ik noteerde driemaal de tweede tijd. In de eerste race kon ik direct de leiding pakken. Bart van Os was iets sneller en ging me voorbij maar ik kon aanhaken en de eerste plaats weer overnemen. Dat was echter van korte duur want opeens had ik de versnellingpook in mijn hand! Ik had alleen nog maar de tweede versnelling over maar gelukkig werd ik nog derde.”

De tweede race ging een stuk beter voor het jonge talent: “De versnellingspook was opnieuw ingesteld, wat in de eerste ronden even wennen was. Daarna vond ik mijn ritme. Bart schoot van de baan en ik kon Michel op de baan inhalen dus dat was helemaal super: mijn eerste zege in Engeland!”

“De derde race begon goed. Ik kon bij de start aanpikken bij Michel, waarna ik er na enkele ronden voorbij ging en weg reed. Ik had een gat van negen seconden: er leek geen vuiltje aan de lucht. Toen hoorde ik een grote krak en had ik alleen nog maar de eerste, derde en vierde versnelling over. Ik had geluk dat dat in de eindfase gebeurde want alleen Bart kwam me voorbij. Het was wel balen maar ik werd toch nog tweede.”

Concluderend: “Ik heb veel punten gescoord waardoor ik nu eerste sta in het Europees kampioenschap. Nu is het te hopen dat ik op Spa en de Nurburgring net zo goed kan presteren. Brands Hatch was in elk geval helemaal geweldig. Je voelt dat de autosport hier leeft en er was veel publiek op het evenement afgekomen. En als je hard gaat moet je ook met veel mensen op de foto en handtekeningen uitdelen, erg leuk!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS