Autosport NL • Formule Ford

Florie wint zijn achtste Formule Ford titel na spannende finalerace + UITSLAG

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 8 oktober 2012 07:31

ZANDVOORT - Tijdens de Formido Finaleraces, afgelopen weekend verreden op Circuit Park Zandvoort, heeft de ervaren rot Michel Florie in de allerlaatste Formule Ford race de titel zeker gesteld. De Amsterdammer won de derde Formule Ford race welke in het DPP verreden werd. Florie hield zijn rivaal Bart van Os van het Geva Racing team achter en won daarmee voor de achtste keer zijn zo geliefde kampioenschap.

Formule Ford

Bij aanvang van de race was het Michel Florie die het kampioenschap leidt met acht punten, gevolgd door het jonge talent Bart van Os. Met een vierde startplaats voor Van Os en een tweede voor Florie een dus bijna onmogelijke taak voor de coureur uit Ijsselstein.

Formule Ford

Bij de start schoot de polesitter Max van Splunteren goed uit de startblokken, en kwam als eerste door de Tarzanbocht gevolgd door de eveneens goed gestartte Florie, Bas Schouten en Van Os. Een ronde later ging de gedreven Van Os voorbij aan Bas Schouten, maar ook vooraan ontvouwde zich een spannend gevecht tussen Van Splunteren en de aangesloten Florie. De Amsterdammer trok uiteindelijk aan het langste eind toen hij in de derde ronde buitenom ging bij Van Splunteren en niet veel later passeerde Van Os zijn teamgenoot Van Os, waarna beide titelkandidaten aan kop liggen.

Michel Florie

Van Os wist dat als hij nog enige kans wil maken op de titel hij er alles aan moest doen om voorbij te komen aan Florie. In een alles of niet poging kort voor het eind probeerde hij dan ook binnendoor te steken bij Florie, maar de twee maakten contact waardoor Van Os dwars ging, terug viel en Florie de leiding behield. Met nog een paar ronden te gaan vocht Van Os zich wederom een weg naar voren vanaf de vijfde plaats, maar met een uiteindelijke derde plaats en Florie op kop is het uiteindelijk de ervaren Amsterdammer in dienst van Provily Racing die de allerlaatste Nederlandse en Benelux Formule Ford titel mee naar huis mocht nemen.

Formule Ford

UITSLAG race 3 Formula Ford Championship CPZ 07-10-2012:

1.Michel Florie - Provily
2.Max van Spluteren - Geva Racing
3.Bart van Os - Geva Racing
4.Bas Schouten - Provily
5.Wouter Boerekamps - GP Elite
6.Jan Paul van Dongen - Racing2Win
7.Frederik Vergrote
8.Thomas Grandcourt
9.Bernard Delhez
10.Paul Sieljes
11.Reinier van der Veen
12.Jurgen Evers
13.Marcus Sheard
14.Andrew Baggott
15.Eric Heidicourt

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS