Autosport NL • Formule Ford

Jos Kiekens niet beloond voor snelheid

Uitgegeven door Casper Bekking • 6 juni 2012 18:33

Jos Kiekens leek tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort op een goed weekend af te stevenen. Het jonge racetalent uit Almere pakte drie keer de pole voor de drie races. Daarmee scoorde hij belangrijke punten voor het NK in de Formule Ford maar ook een goede uitgangspositie voor de races.


In de eerste race rolde hij tijdens de startprocedure iets naar voren wat resulteerde in een drive-through penalty. Het podium was direct buiten bereik. Dat maakte Kiekens in de tweede race ruimschoots goed met de tweede plaats. In de derde race liet de mechaniek hem in de steek en viel uit, terwijl hij meestreed om de zege.

“Het hoort erbij, dit is een mechanische sport”, blikte Kiekens terug. “Toch baal ik want met de drie pole positions zag het er goed uit. De eerste race verpestte ik zelf: ik liet de koppeling schieten en schoot iets vooruit. Ik remde wel direct maar het kwaad was al geschied. Daardoor kreeg ik een drive through en waren mijn kansen verkeken.”

“De tweede race vond plaats onder mistige omstandigheden. In de eerste drie ronden werd ik gepasseerd en verloor ik tijd op de leider. Ik heb er in het vervolg van de race alles uitgehaald maar meer dan de tweede plaats zat er niet in. In de derde race brak een bout van de stuurstang. Dat was zonde want ik had meer tempo dan de leider. Al met al heb ik wel weer waardevolle ervaring opgedaan en drie keer pole position trainen in pas mijn tweede raceweekend is erg lekker!”

Het volgende raceweekend van Kiekens vindt eind juni plaats in Engeland: “Ik ga racen op Brands Hatch, het Mekka van de autosport en een van de sterkste velden in de Formule Ford. We rijden op het grote GT-circuit dus dat is gaaf. Helaas kan ik er niet trainen dus we beginnen met enige achterstand maar zoals altijd doe ik mijn best.”

Jos Kiekens wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door MyCom, Pro-RecSecurity Solutions, Dixons en Bun Verzekeringen.

Bekijk ook eens de website van Jos Kiekens.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS