Autosport NL • Formule Ford

Bart van Os knokt voor wat hij waard is

Uitgegeven door Casper Bekking • 11 oktober 2012 22:29

Bart van Os heeft tijdens de Formido Finaleraces op Circuit Park Zandvoort beslag gelegd op het vicekampioenschap in het Dutch Formula Ford Championship. De getalenteerde rookie maakte voorafgaand aan het weekend nog kans op de titel maar de concurrentie reed hem flink in de weg. Dat leidde uiteindelijk niet tot het gehoopte resultaat maar desondanks kijkt Van Os met een positief gevoel terug op het weekend en zijn debuutseizoen.

Bart van Os vicekampioen Formule Ford

“Bij voorbaat was al duidelijk dat het een heel spannend weekend zou worden”, zo gaf Van Os aan. “De kwalificatie vond plaats in de regen. Ik schoot in de Kumhobocht rechtdoor. Gelukkig kon ik uit de grindbak komen maar ik nam wel veel grind mee. Als je even van de baan gaat is het lastig om daarna weer in je ritme te komen. In de eerste race moest ik daardoor als tweede starten, met startplaats vier voor race twee en drie. Ik stond daarin wel achter mijn titelconcurrenten Florie en Schouten.”

“De eerste race ging goed totdat er een alles-of-niets actie van Schouten kwam. Hij dook in de Tarzan op het laatste moment aan mijn binnenkant. Eigenlijk ging hij te ver, hij drukte me meerdere malen in het gras. Dat was niet zo netjes: wij gaan voor het kampioenschap en dan mengt hij zich er op zo'n manier in. In de tweede race had ik een goede start en dook als tweede de eerste bocht in. Florie schoot rechtdoor en kwam tegen me aan. Na afloop zei hij dat het per ongeluk ging, hij heeft zeker de film van Senna gezien... Zoiets kan natuurlijk gebeuren maar het is wel opvallend dat het nu begint. Uiteindelijk eindigde ik als dertiende.”

“In de derde race moest ik optimaal presteren. Het zou moeilijk worden. Ik had een goede snelheid en lag na de start al tweede. Toen haakten Michel en ik wederom in elkaar en viel ik terug tot de zesde plaats. Uiteindelijk werd ik alsnog derde. Het was een leuke race maar het is jammer dat ik geen kampioen ben geworden, al is het vicekampioenschap in je debuutjaar ook netjes!”

Het algehele gevoel is dan ook positief: “Ik heb laten zien wat ik in mijn mars heb. Florie heeft al vijftien jaar ervaring in de Formule Ford terwijl dit voor mij pas mijn debuutjaar is. Ik heb veel geleerd, een aantal races gewonnen, veel podiumplaatsen gescoord en tot de laatste race meegedaan om de titel. Dat is gewoon goed. Daarnaast heb ik dit jaar veel pech gehad. Als je dat wegdenkt was het een heel ander verhaal geworden. De titel was niet ondenkbaar maar pech hoort ook bij de autosport.”

Bart van Os wordt in raceseizoen 2012 ondersteund door: GT3.nl Junior Team en sponsoren DTC, Freelife, HTC, Bilderberg, Sotrax, MDK Containers, TopTools, RS Installatie, Textaafoam, dedigitaledrukker.nl en GEVA Racing.

Bezoek de website van Bart van Os

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS