Formule 1

Mercedes moet beter presteren in Miami: "We moeten meer performance toevoegen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 mei 2024 04:02

De Grand Prix van Miami staat komend weekend op het programma. Mercedes-teambaas Toto Wolff hoopt dat zijn team in Florida eindelijk een prestatie van formaat kan neerzetten, want tot nu toe is er nog maar weinig om over naar huis te schrijven.

Toto Wolff Mercedes

Mercedes wist in de eerste vijf Grands Prix van het seizoen geen potten te breken. Een P2 in de sprintrace in China is tot nu toe het absolute hoogtepunt en dat is pijnlijk voor het ooit zo oppermachtige Mercedes. In het constructeurskampioenschap staan de Duitsers met slechts 52 punten op hun conto op de vierde positie.

Wolff is in een persbericht voorzichtig optimistisch over het aankomende raceweekend op het Miami International Autodrome: "We zijn klaar voor de eerste Amerikaanse race van het jaar. Miami is ook één van de drukste evenementen met vele evenementen naast de baan voor het team. We hebben een vol schema in Florida en we kijken uit naar een positieve week op en naast de baan."

"We deden het niet supergoed in China, we hadden te veel veranderingen doorgevoerd aan de set-up voor de kwalificatie. Daardoor hadden we voor de rest van het weekend een achterstand, ook al scoorden beide coureurs punten. We weten dat we performance moeten toevoegen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS