Formule 1

WEERSVOORSPELLING Formule 1 in Imola: zonnige trainingen, kans op een buitje tijdens de race

Uitgegeven door Bart • 17 mei 2024 05:02

De Formule 1 maakt zich op voor de eerste Europese race en die wordt dit weekend gehouden op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola. Vorig jaar kon de Italiaanse race vanwege hevige regenval en overstromingen niet doorgaan. We blikken vooruit op het weer voor de komende dagen.

Max Verstappen


Na regen en onweer op woensdag en donderdag lijken de coureurs zich op te kunnen maken voor een fraaie trainingsdag op vrijdag. De zon schijnt volop en de temperatuur loopt op tot zo'n 24 graden. Regen zal er vrijdag niet vallen.

Op zaterdag zien we een vergelijkbaar beeld met vrijdag al neemt de bewolking iets toe. De temperatuur komt met 25 graden iets hoger uit en ook de luchtvochtigheid neemt toe. De regenkans bedraagt opnieuw nul procent.

Voor de racedag op zondag hangt er wel wat neerslag in de lucht. Bij de start van de race om 15:00 uur is het 23 graden en bedraagt de kans op regen zo'n 45 procent. Als er regen valt, zullen het korte buien zijn en dan kan het circuit daarna snel opdrogen. Een goede strategie zal dus heel belangrijk zijn.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS