Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Melvin de Groot succesvol voor Team Bleekemolen in EuroNASCAR, Sebastiaan Bleekemolen in kansrijke positie van de baan getikt

Uitgegeven door Bart • 31 oktober 2022 16:50

Grobnik - In het afsluitende raceweekend van de NASCAR Whelen Euro Series heeft Team Bleekemolen opnieuw een aantal fraaie resultaten behaald. Op het Automotodrom van Grobnik deed Melvin de Groot bovenin mee in de EuroNASCAR 2. Hij was in beide races de sterkste Legend en kroonde zich daarmee tot kampioen. Sebastiaan Bleekemolen lag in de tweede race van de EuroNASCAR Pro op koers voor het podium, maar kort na de herstart werd de #69 Ford Mustang van de baan getikt.

Melvin de Groot


Melvin de Groot was dit seizoen de beste Legend in de EuroNASCAR 2 en doet ook in het overall klassement van zich spreken. In Kroatië resulteerde dat in een vierde en een vijfde plaats, terwijl hij in Zolder al op het overall podium stond. "Eerlijk gezegd vind ik niet dat ik in de Legends-klasse thuishoor, omdat ik de afgelopen jaren altijd in de kopgroep heb meegevochten. De auto gaat steeds beter en ik kan het tempo van de koplopers goed bijhouden. Tijdens het seizoen merk je dat de auto steeds beter en beter wordt. Dit weekend was het echt een genot om mee te rijden, het was jammer dat de races zo snel voorbij waren. De titel bij de Legends is een mooie bekroning en ook hartstikke leuk voor het team dat we in de prijzen zijn gevallen. Volgend seizoen wil ik in iedere race voor het overall podium mee kunnen strijden. De EuroNASCAR is een hele gave klasse, hand geschakeld, veel lawaai, je ziet bijna niks, echt heel leuk!"

In dezelfde klasse als De Groot reed Tuomas Pontinen in beide races naar de derde plaats bij de Rookies. Michael Bleekemolen eindigde in de eerste race op de zesde plaats bij de Legends en viel in de tweede race helaas uit.

Michael en Sebastiaan Bleekemolen


In de EuroNASCAR Pro reed Sebastiaan Bleekemolen naar de zevende plaats in de eerste race en was de snelheid in de auto goed. "We hebben echt goed gewerkt met het hele team, complimenten aan iedereen, want we hadden één van de snelste auto's van het veld. Helaas kwam dat er bij mij niet uit, omdat ik eraf werd getikt. Ik lag op P3 en ging op jacht naar de tweede plaats. Wellicht had ik de race zelfs kunnen winnen. Maar we hebben een heel mooi weekend achter de rug en dit was een mooie afsluiter van het seizoen. We hebben in alle kampioenschappen prijzen gewonnen en hebben een goede basis voor volgend seizoen gelegd. We waren super snel, deden mee om de podiumplekken en dat is waar we willen zijn."

Team Bleekemolen


Team Bleekemolen kijkt met een goed gevoel terug op het seizoen 2022. Sebastiaan Bleekemolen wist eerder dit jaar in Tsjechië een race te winnen. "We hebben een fantastisch seizoen gehad. Dit seizoen hebben we voor het eerst met vier auto's gereden. Het was een hele organisatie, maar het was wel super leuk. We hadden twee Finse auto's en dat zijn echt Finse vrienden geworden. Natuurlijk hadden we onze ups and downs. We hebben goede resultaten behaald, maar ook schade gereden, alles zat erin. Het was een heftig seizoen, maar uiteindelijk hebben we wel een heel mooi seizoen gehad. Na afloop van de laatste race zaten we met de crew van zo'n 20 man bij elkaar en hebben we met veel plezier teruggekeken. Er zit nog steeds een stijgende lijn in." 

Sebastiaan Bleekemolen 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS