Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Marc Goossens met team Speedhouse in de Nascar Whelen Euro Series: “Ik voel me erg gemotiveerd”

Uitgegeven door Deni Volkers • 9 mei 2022 12:50

Speedhouse kondigde vandaag aan dat Marc Goossens zich bij het team voegt om de #14 Ford Mustang te besturen in EuroNASCAR PRO tijdens het 2022 NASCAR Whelen Euro Series seizoen. Met één overwinning en 17 podiumplaatsen in de topdivisie van EuroNASCAR zal Goossens opnieuw tot de favorieten behoren in de jacht naar de Europese NASCAR kampioenschapsring.

Marc Goossens

"Allereerst geloof ik in de competitiviteit van het team. Zeker als je kijkt naar de consistentie waarmee Lucas Lasserre vorig jaar punten scoorde. Het resulteerde in een top drie plek in de punten," aldus de 52 jarige autocoureur uit Geel, België. "Het doel is om je snel aan te passen aan het team en op regelmatige basis punten te scoren. Natuurlijk gaat een coureur altijd voor de overwinning, maar consistentie is de sleutel in de NWES. Ik voel me erg gemotiveerd en ben klaar voor de Spaanse race. Het wordt een geweldig evenement met een groot aantal auto's. Het kampioenschap blijft maar groeien en Team FJ zet een geweldige show neer. Ik ben er zeker van dat we een zeer sterke en close race zullen zien. Laten we het seizoen van start gaan en een geweldige show neerzetten voor de fans over de hele wereld!"

Goossens maakte in 2016 zijn debuut in de NASCAR Whelen Euro Series en kan bogen op een ruime en eclectische ervaring die zich uitstrekt van single seaters tot endurance racen en de NASCAR Cup Series. In 2017 won hij in Brands Hatch en in 2020 eindigde hij als 5e in de punten. In 2021 reed de Belg een gedeeltelijk schema en eindigde hij als 14e in de punten met 3 top-5 klasseringen en 7 top-10 klasseringen.

Marc Goossens

Teameigenaar Lucas Lasserre is er zeker van dat het hele team, dat in 2022 uitbreidt naar vier auto's, niet alleen op het circuit zal profiteren van Goossens aanwezigheid en professionele houding. "Een topcoureur met Marc's persoonlijkheid is een groot voordeel en een sterke extra ondersteuning voor het team," zei Lasserre. "Toen ik een tiener was, woonde ik in Pau, Frankrijk en ik zag Marc in mijn stad rijden en als 2de eindigen in de Formule 3000. Hij was als een held voor mij omdat het mijn droom was om autocoureur te worden en in mijn stad te racen zoals hij deed, en nu is hij bij ons. Met zijn geweldige carrière ben ik er zeker van dat Marc zich volledig zal inzetten voor ons project en zijn ervaring zal delen met de andere coureurs bij Speedhouse."

Met veteranen Marc Goossens en Alexander Graff aan het hoofd van het team in EuroNASCAR PRO naast nieuwkomer Cosimo Barberini, zal teameigenaar Lucas Lasserre uit de cockpit stappen en zich richten op zijn rol als manager binnen Speedhouse. Het Franse team is klaar om zijn plaats te vinden tussen de krachtpatsers van de Europese NASCAR series.

Marc Goossens

Het 2022 NASCAR Whelen Euro Series-seizoen begint op 14 en 15 mei op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia, Spanje. De kwalificaties en alle races zullen live worden uitgezonden op de sociale mediaprofielen van EuroNASCAR - Youtube, Facebook en Twitch - en op Motorsport.tv en meer tv-kanalen over de hele wereld.

Marc Goossens

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS