Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Liam Hezemans maakt 10 seconden straf goed en wint EuroNASCAR race op Vallelunga

Uitgegeven door Pascal Wekema • 12 juli 2022 12:03

Met een voorsprong van 1,4 seconden besliste Liam Hezemans ronde 6 van EuroNASCAR 2. De Nederlander kwam op het Autodromo di Vallelunga 11,4 seconden voor Tuomas Pontinen over de finish, maar de echte marge was veel kleiner omdat de Hendriks Motorsport-coureur in de openingsronde een straf van 10 seconden moest incasseren voor een incident met Alberto Naska. Het was Hezeman's tweede NASCAR Whelen Euro Series overwinning na zijn eerste bezoek aan Victory Lane op Brands Hatch.

Liam Hezemans

De eerste race van zondag was een achtbaan van emoties voor de Nederlander: Hij raakte in de knoop met Naska en zakte naar de vijfde plaats om een ​​geweldige comeback te maken en vooraan in het veld te komen. Met de straf van 10 seconden moest Hezemans een groot gat slaan op Pontinen om de race te winnen en bovenaan de Rookie Trophy-ranglijst te komen. De overwinning Hezemans betekende dat Naska nog steeds zijn grootste rivaal in het algemeen klassement blijft, aangezien hij het gat naar slechts 9 punten aan de top van het klassement verkleinde.

Liam Hezemans

"Ik weet het echt niet! Ik begon de race en toen raakte ik een beetje in de knoop met Alberto en verloor ik een paar posities. De race was geweldig, want ik deed het vrij rustig aan omdat ik dacht dat we aan de leiding stonden en toen hoorde ik dat ik een straf van 10 seconden had, dus ik pushte zo hard als ik kon, maar het is gelukt, het voelt zo fijn!”, zei Hezemans na zijn tweede optreden in de Victory Lane.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS