Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Levi en Sulma zijn de kampioenen van een geslaagd tweede seizoen Porsche Sprint Challenge Southern Europe

Uitgegeven door Peter Vader • 6 maart 2024 06:30

BARELONA - De Catalaanse hoofdstad Barcelona was afgelopen weekend de plaats van afspraak voor de finale van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe. Opnieuw waren er weer heel wat verschillende winnaars, terwijl Ariel Levi (Team GP Elite) en Robert Sulma (Proton Huber Competition) de kampioenen 2024 zijn in respectievelijk de Sport Division en de Club Division. Na vier meer dan geslaagde meetings in Portugal en Spanje, staat nu al vast dat de derde editie van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe verder zal bouwen op het succes van de eerste twee seizoenen.

Porsche Sprint Challenge Southern Europe Barcelona Foto 1

“Laat me eerst en vooral toe om de kampioenen en winnaars van dit weekend en bij uitbreiding alle deelnemende rijders en teams te feliciteren met deze zeer geslaagde tweede jaargang van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe”, klinkt het bij Series Manager Lars Plato. “Maar ook onze partners, de gastcircuits en alle medewerkers hebben bijgedragen tot een sterk seizoen 2024. Dit geeft alvast heel veel energie en plannen om nu al te beginnen werken aan de editie 2025, een editie 2025 die zal voortbouwen op de ervaring en de positieve elementen van de voorbije twee seizoenen.”

Porsche Sprint Challenge Southern Europe Barcelona Foto 2

Strijd tot op de meet
Uiteraard was het in Barcelona uitkijken naar de slotwedstrijden, die niet alleen de laatste winnaars van het seizoen zouden aanduiden, maar ook de kampioenen van het seizoen 2024.

In de Sport Division ging de eerste winst van het weekend naar de jonge Fransman Jaubert Mathys, in de kleuren van Martinet by Alméras. Hij haalde het voor de nieuwe kampioen, Ariel Levi (Team GP Elite) en Alexander Tauscher (Proton Huber Competition), die zich op het einde van het weekend tot vicekampioen zou kronen. In de slotwedstrijd van het seizoen kon Kas Haverkort (Team GP Elite) een tweede zege van het seizoen op zak steken, voor Tauscher en Levi.

In de puntenstand was het dus Levi voor Tauscher en de kampioen in de klasse PRO-AM, Alexander Reimann (EST1 Racing), die ook de tweede slotraces in die klasse won, telkens voor Henri Tuomaala (Porsche Estonia) en Jules Grouwels (Team RaceArt). In de eindstand van het PRO-AM-kampioenschap, haalt Reimann het voor Grouwels en Cengiz Oguzhan (Team GP Elite).

Porsche Sprint Challenge Southern Europe Barcelona Foto 3
In het midden op de foto Alexander Reimann (EST1 Racing), die de tweede slotraces in de PRO AM-klasse won, Henri Tuomaala (Porsche Estonia - links) en Jules Grouwels (Team RaceArt - rechts).

Snelle gasten
In de Club Division verliep het weekend volgens hetzelfde stramien, met twee wedstrijden van 30 minuten en die races gingen naar Michael Cool die Belgium Racing zo een tweede en een derde zege van het seizoen bezorgde, na de overwinning in de openingsrace van Nicolas Saelens. In de eerste race haalde Cool het voor Robert Sulma (Proton Huber Competition) en Thomas Winkler (FACH Autotech). Angelo Fontana (EST1 Racing) en Peter Hegglin (FACH Autotech) mochten tijdens de slotrace mee naar het podium, een slotrace waarin Robert Sulma zijn titel veiligstelde. Sulma gaat in de eindafrekening Philippe Wils (Speedlover) en Javier Ripoll Jr. (EST1 Racing) vooraf.

De winst in de slotraces van de GT4-klasse waren voor Robert Cronin, terwijl Graham King de titel behaalde.

Alle races van het tweede seizoen kunnen worden teruggekeken op het YouTube-kanaal van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe.

Porsche Sprint Challenge Southern Europe Barcelona Foto 5

Porsche Sprint Challenge Southern Europe Barcelona Foto 6 Snel Motorsport


Porsche Sprint Challenge Southern Europe Barcelona Foto 7 Snel Motorsport


#racing


Porsche Sprint Challenge Southern Europe Barcelona Foto 8 Team_RaceArt_Grouwels_en_Van_Soelen

Porsche Sprint Challenge Southern Europe Barcelona Foto 9 Senna van Soelen finishvlagPorsche Sprint Challenge Southern Europe logo


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS