Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Larry ten Voorde winnaar Porsche Benelux in Assen; talent Robert de Haan doet goede zaken

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 15 augustus 2023 13:51

ASSEN - Gastrijder Larry ten Voorde liet er bij zijn debuut in de Porsche Carrera Cup Benelux geen gras over groeien. De Nederlander, tweevoudig kampioen in de Porsche Supercup, verzekerde zich in Assen van beide poleposities en beide zeges. Ten Voorde toonde zich na afloop bovendien zeer positief over de Benelux-competitie. Net achter hem zorgde een andere Nederlander ook voor heel wat ophef. Tien jaar na zijn laatste autosportcompetitie reed de 27-jarige Wouter Boerenkamps naar een startplek op de eerste startrij voor de race op zondag en tikte hij in de wedstrijden als derde en vierde aan. Een geslaagde comeback heet dat dan. Ondertussen kwam het jonge talent Robert de Haan tweemaal als tweede over de meet en hij staat na Assen in polepositie voor race om de titel.

Porsche Carrera Cup Benelux 2023 Jack’s Racing Day Foto 1 Larry ten Voorde

“Volle tribunes, heel wat animatie en een ongelofelijke sfeer: dat is de samenvatting van deze Jack’s Racing Day, synoniem voor de vierde meeting van onze Porsche Carrera Cup Benelux 2023”, glundert Olivier Aerts, de Series Manager van de competitie. “Bovendien kon de snelste merkencup uit de Benelux rekenen op de aanwezigheid van Larry ten Voorde en kwam er nog een schitterende comeback uit de bus, in de persoon van Wouter Boerenkamps. Last but not least was de competitie op de piste zeer mooi en hebben de tienduizenden racefans zeker van onze competitie genoten.”

Sportief valt er erg veel te vertellen over dit geslaagde weekend, met uiteraard de dubbele zege van Larry ten Voorde: “Uiteraard doet het plezier en ik heb genoten van dit weekend”, aldus de winnaar van Assen. “De Porsche Carrera Cup Benelux is echt een prima springplank voor onder meer jong talent en de organisatie is erg professioneel.”

Op zaterdag haalde ten Voorde het voor Robert de Haan en Wouter Boerenkamps, terwijl Ariel Levi (Huber Racing), Rik Koen (Revs Motorsport) en Sam Dejonghe (RedAnt Racing) de top 6 vervolledigden. De mooie en faire strijd in PRO-AM resulteerde in een zege voor de debuterende Hans Weijs (Hans Weijs Motorsport). Hij haalde het voor Sacha Norden en Joan Vinyes Dabad (Baporo Motorsport). In ‘AM’ ging de zege naar Cedric Chassang, voor Ralph Poppelaars (Hans Weijs Motorsport) en Roger Grouwels (Speedlover).

Zondag was opnieuw Robert de Haan de op één na de beste, voor Glenn van Parijs (August by NGT), die op zaterdag ongelukkig opgaf. Wouter Boerenkamps werd nu vierde, voor de Huber Racing-rijders Flynt Schuring en Ariel Levi. Sacha Norden was primus in PRO-AM, voor Hans Weijs en opnieuw Joan Vinyes Dabad. Cedric Chassang, Ralph Poppelaars en Roger Grouwels (Speedlover) mochten vervolgens weer naar het podium in de AM-categorie.

Porsche Carrera Cup Benelux 2023 Jack’s Racing Day Foto 2

De Haan doet goede zaak in strijd om de titel
Achter ten Voorde reed Robert de Haan een zeer verstandig weekend, resulterend in twee tweede plaatsen, maar gezien Ten Voorde als gastrijder aan de races deelnam, scoorde de leider in het kampioenschap tweemaal de volle pot: “Uiteraard was ik me daarvan bewust en ik heb dan ook geen risico’s genomen, zeker na de opgave van Glenn (van Parijs) in de eerste race. Ik doe hier een uitermate goede zaak en vertrek met een mooie bonus naar de thuisrace van Glenn, op Circuit Zolder over enkele weken. Misschien moeten we toch al een beetje beginnen te rekenen…” In het kampioenschap leidt De Haan nu met 174 punten, voor Van Parijs (124) en Ariel Levi (93).

En wat gezegd van Wouter Boerenkamps? De 27-man uit Eindhoven maakte tien jaar na zijn laatste race, uitgerekend op ook Circuit Assen, zijn comeback en deed dat met verve. “Ik heb ontzettend genoten van dit weekend en de wedstrijden in de Porsche Carrera Cup Benelux zijn echt top. Uiteraard geeft dit zin om verder te gaan, misschien dit jaar, misschien later. Hoe dan ook is en blijft dit een schitterende herinnering!”

Afspraak nu op 8, 9 en 10 september op Circuit Zolder, waar tijdens de internationaal gerenommeerde European Truck Grand Prix de negende en de tiende race van het seizoen 2023 op de planning staan.

Porsche Carrera Cup Benelux 2023 Jack’s Racing Day Foto 3Porsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS