Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

LIVE-TIMING Spa Rally 2022: de laatste ronde van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 december 2022 08:03 • Print artikel

Zondag 4 december valt de beslissing in de Spa Rally 2022 in het hartje van Spa. Voor de finale van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship heeft organisator DG Sport besloten om opnieuw in het stadscentrum te investeren, om zo zijn evenement een op vele vlakken passend kader te bezorgen, maar ook om toevallige passanten toe te laten helemaal van de sfeer van een net voor de feestelijke eindejaarsperiode georganiseerd evenement te laten proeven in de Belgische Ardennen.

2022 Belgian Rally Championship ex F1 driver Jos Verstappen

Thierry Neuville, dé Belgische vaandeldrager in het World Rally Championship, is ook van de partij! Meer nog, hij bestuurt in Spa een legendarische bolide, een BMW M3 E30 Gr.A ‘by Mats’. Zijn ambities? Er plezier aan beleven uiteraard, maar ook het publiek amuseren én de nieuwe ‘rallyverhuur’-afdeling van LifeLive in de schijnwerpers zetten, het bedrijf dat hij samen met broer Yannick runt. Het nieuws dat Neuville aanwezig zou zijn verspreidde zich als een lopend vuurtje, wat betekent dat de fans van de Oostkantonner, en liefhebbers van mooie rally’s, talrijk aanwezig zullen zijn. Succes gegarandeerd!

In de strijd om de algemene zege wil Stéphane Lefebvre, kersvers Belgisch rallykampioen 2022, van de Spa Rally gebruik maken om zin titel en zijn uitzonderlijk seizoen nog wat meer glans geven door met de Citroën C3 Rally2 uit het team van DG Sport Compétition naar de overwinning te rijden. Maar de Fransman krijgt alvast met stevige concurrentie af te rekenen! Zo is Grégoire Munster (Hyundai i20 N Rally2) na zijn recente stunt en WRC2-zege in Japan in topvorm en het is een veelbelovend duel. In het spoor van de twee matadoren/a> volgt Jos Verstappen (Citroën, opnieuw met Renaud Jamoul naast zich).

Om 9.12u op zondagochtend start KP11 Fays Show, de eerste van acht proeven op zondag. Het spektakel belooft van een heel hoog niveau te zijn...

Volg de Spa Rally via de livetiming!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS