Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Indy Dontje grijpt net naast podium, maar wel beste Nederlander: "Het was een fantastische week voor ons"

Uitgegeven door Frank Korsel • 16 januari 2022 10:29 • Print artikel

Haupt Racing Team trapte het nieuwe autosportseizoen af met twee mooie resultaten tijdens de 24 uur van Dubai. De #4 Mercedes-AMG GT3 eindigde als vierde en miste nipt een plaats op het podium. De auto met #777 die werd bestuurd door onder ander Indy Dontje streed mee in de top van het klassement en kwam knap als vijfde over de streep.

24 uur van Dubai

Vrijdagmiddag ging de eerste 24 uur race van het seizoen van start in Dubai, een goed gevuld startveld zorgde voor een interessante strijd in alle klassen. Na 24 uur racen was Indy Dontje, die uitkwam in de #777 de beste Nederlander. Dontje was erg tevreden met het behaalde resultaat.

"Het was een fantastische week voor ons. Alles ging goed, van training tot kwalificatie. De snelheid was ook erg goed in de race en zelfs 's nachts waren we nog steeds erg snel. We hebben de hele race gestreden in de kop van het veld. Al met al kunnen we heel blij zijn met de auto, de race en het resultaat. Hopelijk kunnen we de volgende keer op het podium staan”, aldus Dontje.

Hubert Haupt is teambaas van het team, maar kwam zelf ook uit in de 24 uur van Dubai. Hij kwam uit in de #4 wagen. “Als ik naar de week als geheel kijk, ben ik blij. Over het algemeen hadden we een zeer goede auto en presteerden we sterk. Het zou moeilijk zijn geweest om op eigen kracht te winnen. Uiteindelijk moesten we stoppen om weer bij te tanken, waardoor we nipt het podium misliepen. Ondanks dat was de week toch leuk.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS