Autosport Internationiaal Singleseaters • Duits Formule 3

Indy Dontje start in Masters of Formula 3 op Zandvoort: "Een eer"

Uitgegeven door Casper Bekking • 16 juni 2014 11:25

Hoewel de meeste aandacht in Nederland uitgaat naar het Europees kampioenschap Formule 3, met daarin Max Verstappen, Dennis van de Laar en Jules Szymkowiak, gooit in het Duits F3-kampioenschap een andere talentvolle Nederlander hoge ogen: Indy Dontje. De rookie van Team Lotus behaalde eerder deze maand zijn eerste overwinning in de sterke klasse en staat met grote regelmaat op het podium, ondanks de tegenstand van snelle en meer ervaren coureurs. Dontje, tevesn mede-eigenaar van Kart Centrum Lelystad leidt met ruime voorsprong het rookiekampioenschap en staat derde in de stand om de titel, op enkele punten van de nummer 2. Het hoogtepunt van het seizoen staat echter op korte termijn al op het programma: deelname aan de Zandvoort Masters, het traditionele Formule 3-evenement in de Zandvoortse duinen: “Het is super om mee te doen aan de Masters of F3”, gaf Dontje aan tegenover RaceXpress.nl.

Indy Dontje F3 Team Lotus Zandvoort Masters racexpress

“Vroeger kartte ik en ging ik elk jaar bij de Masters kijken, maar dit jaar doe ik zelf mee! Veel rijders die deze race hebben gewonnen, zijn ver gekomen in de autosport. Ik heb er erg veel zin in om op Nederlandse bodem te gaan racen, aangezien het Duits F3-kampioenschap dit jaar niet in Nederland actief is. Het is een eer om mee te doen, er rijden veel topcoureurs mee.”

Indy Dontje Masters of Formula 3 Zandvoort 2014

De snelle Nederlander is bezig aan een uitstekend rookieseizoen: “Het gaat echt heel goed. In twaalf races tijd heb ik tienmaal het podium gehaald. Ik zit constant voorin, dat is een goed gevoel. Tijdens de Masters rijden we met een andere band dus dat wordt even wennen maar ik heb er ontzettend veel zin in. Bovendien komen er veel gasten van Against Cancer, de stichting waar ik ambassadeur van ben. Ik kan niet wachten!”

Steun Indy Dontje tijdens de Masters in Zandvoort en like HIER zijn facebookpagina.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS