Autosport Internationiaal Singleseaters • Duits Formule 3

Max Verstappen dealt goed met wisselende omstandigheden + UITSLAG

Uitgegeven door Casper Bekking • 19 december 2013 16:07

VALENCIA Na zijn indrukwekkende eerste testdag in de Formule 3, verliep de tweede dag van Max Verstappen op het Circuit Ricardo Tormo eveneens probleemloos. De talentvolle rijder maakte waardevolle kilometers voor Duits Formule 3-kampioen Motopark, dat de Limburger had uitgenodigd voor deze testsessie. De weersomstandigheden speelden echter een belangrijke rol, waardoor de 16-jarige coureur niet op jacht kon naar zijn eigen toptijd van de woensdag.


De ochtend begon nat maar in de slotfase van het tweede uur konden de slicks gemonteerd worden. De middagsessie begon op een droge baan, waardoor de tijden snel naar beneden doken. Toch duurde dat niet lang want na ruim een half uur ging de rode vlag uit en kwam de regen weer flink naar beneden. In de eerste middagsessie eindigde Santino Ferrucci bovenaan. De talentvolle coureur reed eveneens met een bolide uit het Duits Formule 3-kampioenschap. Sebastian Balthasar zette de tweede tijd neer, op bijna een halve seconde achterstand van de voormalig teamgenoot van Max Verstappen. De Limburger eindigde 0.007 seconden achter Balthasar als derde, gevolgd door Lucas Auer en Ed Jones. De voor Van Amersfoort Racing rijdende Jules Szymkowiak eindigde als zestiende, Premacoureur Dennis van de Laar noteerde geen tijd.

In de slotsessie van de dag konden de regenbanden weer gemonteerd worden. Door de wisselende omstandigheden vonden diverse positiewisselingen plaats, maar Nicolas Latifi eindigde met de snelste tijd, slechts 0.020 seconden voor Lucas Auer. Esteban Ocon, Ricardo Agostini en Tatiana Calderon maakten de top-5 vol. Max Verstappen maakte waardevolle kilometers in de voor hem nieuwe omstandigheden en eindigde als zestiende. Dennis van de Laar stond geruime tijd in de top-10 maar zakte in de slotfase terug tot de twaalfde plaats. Jules Szymkowiak reed slechts enkele ronden en eindigde in de achterhoede.

De waarde van de uitslagen is beperkt vanwege het feit dat er teams uit drie verschillende Formule 3-klassen in actie kwamen: het Duits F3-kampioenschap, het FIA EK F3 en het Formula 3 Open Championship. Bovendien reden er twee specificaties uit het Europees kampioenschap. De drie klassen rijden met verschillende bandenleveranciers, waardoor het lastig is om een goed vergelijk te maken.

Uitslag middagsessie 1


Uitslag middagsessie 2

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS