Autosport Internationiaal Singleseaters • Duits Formule 3

Indrukwekkende Formule 3-test Beitske Visser bij VAR: "Knetterhard!"

Uitgegeven door Casper Bekking • 13 december 2013 17:09

BARCELONA – Beitske Visser heeft een sensationele testdag achter de rug in de Formule 3. Op het Formule 1 Circuit de Catalunya nabij Barcelona kende de jongedame een indrukwekkend optreden met het gerenommeerde team Van Amersfoort Racing. Zelfs de nuchtere teambaas Frits van Amersfoort was overdonderd na de test van de jonge Nederlandse.

eitske Visser snel in Formule 3 test bij Van Amersfoort racing

“Beitske Visser was erg verrassend”, vertelde Van Amersfoort aan RaceXpress.nl. “Ik zou haar graag in 2014 in ons team hebben rijden. Zij gaat het ongetwijfeld goed doen: ze is snel, fit, plezierig en de afgelopen jaren gegroeid als persoon. Ze gaat zitten en ze doet het gewoon. Op de testdag was ze vanaf het eerste moment snel, indrukwekkend. Al met al was het een vruchtbare week voor de die-hards van ons team. De jongens hebben hard gewerkt en we hebben veel en goed getest met ons team in zowel de ATS Formule 3-bolides en in de FIA European Formule 3-auto's.”

Ook Beitske Visser zelf was zeer positief na de sterke testdag. Zij reed slecht één testdag met de Formule 3 in tegenstelling tot diverse andere coueurs: “De dag ervoor had ik meegedraaid met het team om vast te leren en informatie te vergaren", zei Beitske tegenover RaceXpress.nl. "De eerste run van mijn testdag was op de oude banden maar ik ging vanaf het eerste moment hard. We weten dat de baan van Barcelona in de ochtend snel is. In principe hadden we de hele dag gepland om te leren maar vanaf het eerste moment ging het goed. Al in de derde stint reed ik een supertijd!”

Beitske Visser VAR Formule 3

Ondanks het aanzienlijke verschil met de Formule Renault 2.0 waar Visser recentelijk sucesvol in testte, paste ze zich snel aan: “De Formule 3 heeft veel meer downforce en je moet veel harder remmen. Toch vind ik het een fijne auto: veel grip en zeer reactief in het sturen. Al met al was het een supertest. Ik heb enorm veel geleerd. Bovendien is Van Amersfoort Racing een zeer professioneel team. En ik ging knetterhard! Dat is een fijn gevoel, goed voor het vertrouwen. Van de gehele testweek was ik de snelste rijder.”

Na haar goede test in de FR2.0, waar ze sneller dan het baanrecord was, bleek dat Visser ook in de Formule 3 absoluut snel was. Een lekkere opsteker voor Beitske! Immers haar vorige renstal van de Formule ADAC 2013 moest ook veel aandacht vestigen op het nieuwe GP2-team. De mindere resultaten van de equipe moest Beitske bekopen met een exit uit het RedBull-programma. Nu laat ze zien dat ze zeker veel talent en snelheid heeft.

Heeft iemand zich toch vergist…?

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS