Autosport Internationiaal Singleseaters • Duits Formule 3

Jos Verstappen: "Meest indrukwekkende moment"

Uitgegeven door Casper Bekking • 19 december 2013 14:23

VALENCIA – Door veel coureurs wordt de Formule 3 genoemd als de perfecte leerschool voor de Formule 1: veel downforce, hoge snelheden en een lastige auto. Zet Max Verstappen erin en alles lijkt een koud kunstje. De jonge Limburger debuteerde op uitnodiging van Duits Formule 3-kampioen Motopark in de F3-bolide en liet de wereld versteld staan. Vanaf het eerste moment was de 16-jarige coureur snel onderweg en zette de ene toptijd na de andere neer, de ervaren concurrentie ver achter zich latend. In zijn laatste ronde moest zelfs het baanrecord eraan geloven. Ook vader Jos was er stil van.


“Het meest indrukwekkende moment waren zijn eerste ronden: vanaf het eerste moment ging Max hard. Het is ongelofelijk hoe snel hij het oppakt, hoe moeilijk de auto of het circuit ook is”, erkende Verstappen tegenover RaceXpress.nl. “Een Formule 3 is een echte raceauto, maar dat hij daar direct al zo hard mee gaat... Dat was echt indrukwekkend, waanzinnig hoe hij presteert. En dan te bedenken dat alles nieuw was: de auto, de baan, het team... Het wordt dus alleen nog maar beter.”

“Max heeft hier topwerk afgeleverd. Mega, hij geeft gewoon echt gas, vanaf het eerste moment. Hij is ontzettend leergierig en past zich snel aan, dat bewijst hij hier opnieuw.”

Foto: Rafa Cartagena / Motopark

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS