Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

In drie Super Trofeo-raceseries op vier continenten viert Lamborghini in 2023 zijn 60e verjaardag + KALENDER

Uitgegeven door Peter Vader • 21 december 2022 13:48

Lamborghini Squadra Corse heeft de definitieve regionale Super Trofeo-kampioenschapskalenders voor het seizoen 2023 onthuld. Ter gelegenheid van Lamborghini's historische 60ste verjaardag zullen in totaal 18 ronden worden verreden in drie series en vier continenten bezoeken, terwijl de Lamborghini Super Trofeo 'Grande Finale' zijn 10e editie viert op Italiaanse bodem.

Lamborghini_Super_Tropheo_2023_1

Aansprekende Europese circuits
Het langstlopende Lamborghini-kampioenschap voor één merk, Super Trofeo Europe, heeft voor het seizoen 2023 een aantal wijzigingen ondergaan. Het meest opvallende is dat hij voor het eerst in de geschiedenis van het kampioenschap tijdens een ACO-weekend (Automobile Club de l'Ouest) verschijnt, in Imola tijdens het openingsweekend in mei. De volgende vier rondes vinden plaats op de gevestigde SRO Motorsports-circuits, met Paul Ricard in Frankrijk voor de tweede ronde begin juni. Daarna gaat het vier weken later, in het weekend van de 24 uur van Spa, naar het iconische Spa-Francorchamps - het enige circuit dat op elke Super Trofeo Europe-kalender heeft gestaan - voordat we na een jaar afwezigheid terugkeren naar de Nürburgring. Valencia, dat in 2016 gastheer was van de 'Grande Finale', is de voorlaatste ronde voordat het laatste weekend van het jaar plaatsvindt in Vallelunga in Italië.

Amerikaans avontuur
Aan de overkant van het water begint half mei het 11e seizoen van Lamborghini Super Trofeo North America op een van de meest pittoreske circuits in de VS, Laguna Seca in Californië. De regionale serie zet de samenwerking met IMSA voort en gaat een maand later naar de staat New York voor de tweede ronde van het jaar in Watkins Glen. Na de zomervakantie organiseert begin augustus Elkhart Lake in Wisconin de derde ronde. voordat het traditionele bezoek aan Virginia International Raceway plaatsvindt, een vaste stop op het Noord-Amerikaanse schema sinds 2013. De laatste stop in de VS brengt Super Trofeo North America naar Indianapolis Motor Speedway voor het eerst ooit in september, voordat de serie terugereist naar Europa, voor de 'Grande Finale' in Vallelunga voor de seizoensfinale.

Lamborghini_Super_Trofeo-Calendario-2023

Meest diverse Super Trofeo kampioenschap
Na drie jaar aan de zijlijn maakt de Lamborghini Super Trofeo Asia een welkome terugkeer op de agenda. Het is de geografisch meest diverse kalender van de drie continentale kampioenschappen voor 2023. Het seizoen begint op het circuit waar het ooit allemaal begon voor de regio in 2012, Sepang in Maleisië, waar de allereerste ronde van Super Trofeo Asia plaatsvond. In juni staat er een nieuwe primeur op het programma met een bezoek aan The Bend Motorsport Park in Adelaide, Australië. Vervolgens, in juli, vindt op de Fuji Speedway in Japan ronde drie plaats voordat een ander nieuw circuit wordt bezocht, de Everland Speedway in Zuid-Korea, die voor het eerst op de kalender verschijnt. Voor de laatste ronde in Vallelunga keert Super Trofeo Asia terug naar China voor het voorlaatste weekend in Shanghai.

Terugkeer naar Vallelunga
Alle kampioenschappen komen eenmalig tesamen op het circuit van Vallelunga aan de rand van Rome, Italië, voor de Lamborghini Super Trofeo Grand Finals, die zullen plaatsvinden op 18 en 19 november. Vallelunga heeft de grote finale twee keer eerder georganiseerd, in 2013 en 2018. Het wordt de eerste locatie die deze seizoensfinale voor de derde keer organiseert.

Lamborghini_Super_Trofeo-2

Lamborghini Super Trofeo Europa
Ronde 1: Imola (Italië), 5-7 mei
Ronde 2: Paul Ricard/Le Castellet (Frankrijk), 2-4 juni
Ronde 3: Spa-Francorchamps (België), 29 juni - 1 juli
Ronde 4: Nürburgring (Duitsland), 28-30 juli
Ronde 5: Valencia (Spanje), 15-17 september Ronde
6: Vallelunga (Italië), 16-17 november

Lamborghini Super Trofeo Noord-Amerika
Ronde 1: Laguna Seca (Californië), 12-14 mei
Ronde 2: Watkins Glen (New York), 22-25 juni
Ronde 3: Road America/Elkhart Lake (Wisconsin), 4-6 augustus
Ronde 4: VIR (Virginia), 25-27 augustus
Ronde 5: Indianapolis (Indiana), 15-17 september
Ronde 6: Vallelunga (Italië), 16-17 november

Lamborghini Super Trofeo Azië
Ronde 1: Sepang (Maleisië), 5-7 mei
Ronde 2: The Bend (Australië), 9-11 juni
Ronde 3: Fuji (Japan), 14-16 juli
Ronde 4: Everland Speedway (Republiek Korea), 18-20 augustus
Ronde 5: Shanghai (China), 8-10 september
Ronde 6: Vallelunga (Italië), 16-17 november

Grande Finale 2023:
Vallelunga (Italië), 18-19 november

Kijk even gedurende bijna 2 minuten naar onderstaande video van The Driver, waarin ze onderweg zijn op het circuit van Cremona met de Lamborghini Huracán Supertrofeo EVO2 van de Europees kampioen 2022 van Team Bonaldi Motorsport, een potente racewagen met 620pk en een gewicht van slechts 1270kg. Zo ging het dus...



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS