Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Gounon en Gotz gaan het team van Boutsen VDS vertegenwoordigen in de Fanatec GT Europe Sprint Cup

Uitgegeven door Peter Vader • 29 februari 2024 13:40

Mercedes-AMG-fabriekscoureurs Jules Gounon en Maxi Gotz zullen zich bij Boutsen VDS voegen voor het Fanatec GT Europe Sprint Cup-seizoen van 2024, terwijl de rijderscombinatie voor de Silver-klasse van het team voor het volledige seizoen ook is bevestigd voor Aur�lien Panis, Cesar Gazeau en Roee Meyuhas. De nieuwe Pro-line-up volgt op de overstap van het Belgische team van Audi naar Mercedes-AMG, waarbij het merk uit Affalterbach twee van zijn leidende talenten bij Boutsen VDS heeft geplaatst om zijn Nr9-auto te delen.

Team_Boutsen_Jules_Gounon_en_Maxi_GotzMercedes-AMG-fabriekscoureurs Jules Gounon en Maxi Gotz

Gounon wordt algemeen beschouwd als een van de beste GT-racers in de sport en heeft de afgelopen twee Fanatec GT Europe Endurance Cup-titels gewonnen met een Mercedes-AMG van Akkodis ASP. De CV van de Frans-Andorrean bevat ook twee overall overwinningen tijdens de CrowdStrike 24 Hours of Spa en drie tijdens de REPCO Bathurst 12 Hour.

Gotz was kampioen van de Sprint Cup in 2014 en behaalde ook een overall overwinning in de CrowdStrike 24 Hours of Spa (2013) en veroverde de DTM-titel (2021). Dit wordt de eerste volledige sprintseizoen van de Duitse coureur sinds hij tien jaar geleden de titel veroverde. De fabriekscombinatie zal tot de favorieten van het voorseizoen behoren en kan wedijveren met de favorieten die al zijn aangekondigd door Team WRT BMW en Rutronik Racing Porsche.




Team_Boutsen_Panis_Gazeau_en_Meyuhas
In de zusterversie Nr10 Mercedes-AMG zet Boutsen-VDS in 2024 Panis, Gazeau en Meyuhas in

In de zusterversie Nr10 Mercedes-AMG heeft Boutsen -VDS Panis, Gazeau en Meyuhas uit het programma voor 2023 voor het team behouden. Ze zullen deelnemen aan de Silver Cup-klasse in zowel de Sprint als de Endurance, waarbij de Franse coureurs samenwerken voor het volledige seizoen en Meyuhas voor de langeafstandsraces.

Panis is een vaste waarde bij Fanatec GT Europe sinds 2019, toen hij zijn debuut maakte bij het Tech1 Lexus-team. Vervolgens reed hij met Audis voor Saintiloc Racing en Boutsen VDS en krijgt hij nu zijn eerste voorproefje van de Mercedes-AMG GT3 EVO.

Gazeau was de FFSA GT Am-kampioen van 2020 en liet zijn Fanatec GT Europe buigen met Saintiloc in 2022. De Fransman scoorde afgelopen seizoen een drietal Gold-klasse-podiums met Boutsen VDS. Meyuhas won eerder de 2022 GT4 European Series Powered by RAFA Racing Club-titel en studeerde af naar Fanatec GT Europe met Boutsen VDS.

Het team zal ook zijn #9 Mercedes-AMG inzetten in de Pro-klasse van de Endurance Cup. Drivers voor dit programma zullen binnenkort worden aangekondigd.

Bron foto's: Curbstone

Fanatec GT European Championship kalender 2024



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS