Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

GMC HUMMER EV werkt samen met Chip Ganassi Racing voor Extreme E

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 27 januari 2021 10:12 • Print artikel

GMC kondigde dinsdag een nieuw meerjarig sponsorschap aan met Chip Ganassi Racing voor de eerste elektrische race-onderneming van het team in het inaugurele Extreme E-seizoen in 2021.

2021 Extreme E CMG


De 550 pk sterke elektrische SUV van CGR, met een unieke grille, graphics en carrosserie, is geÔnspireerd op de GMC HUMMER EV, 's werelds eerste volledig elektrische supertruck. "Ik kan geen betere pasvorm bedenken dan het uiterlijk van GMC's HUMMER EV in Extreme E met Chip Ganassi Racing te demonstreren", aldus Jim Campbell, General Motors U.S. vice president Performance and Motorsports. "Zowel de GMC HUMMER EV als de Extreme E-serie zijn ontworpen om revolutionair te zijn - om de perceptie van elektrische voertuigen uit te dagen en hun ware capaciteiten te demonstreren."

Bekende off-road racers Kyle LeDuc en Sara Price zullen als coureurs voor CGR in de serie dienen. "Het is echt een eer om GMC te vertegenwoordigen, vooral tijdens zo'n spannende tijd in de autosport", zei Chip Ganassi, CGR-teameigenaar. "De nieuwe GMC HUMMER EV zal een doorbraak worden in termen van hoe de wereld off-road EV-mogelijkheden ziet, en we zouden niet trotser kunnen zijn om GMC te vertegenwoordigen in zo'n innovatieve nieuwe serie."

"We zijn erg trots om GMC en zijn iconische GMC HUMMER EV te verwelkomen in de Extreme E-familie, aangezien het de krachten bundelt met ons Chip Ganassi Racing-team", aldus Alejandro Agag, oprichter en CEO van Extreme E. een spannende autosport, maar ook de prestaties en voordelen van elektrische voertuigen. "

Het wereldwijde kampioenschap Extreme E van vijf races vindt plaats op enkele van de meest afgelegen locaties ter wereld en bevordert de acceptatie van elektrische voertuigen. Fans kunnen meekijken op de sociale kanalen van GMC.

Kalender seizoen 1:

Desert X Prix: AlUla, Saoedi-ArabiŽ: 3-4 april 2021
Ocean X Prix: Lac Rose, Senegal: 29-30 mei 2021
Arctic X Prix: Kangerlussuaq, Groenland: 28-29 augustus 2021
Amazon X Prix: Para, BraziliŽ: 23-24 oktober 2021
Glacier X Prix: PatagoniŽ, ArgentiniŽ: 11-12 december 2021

Ook F1-coureurs als Lewis Hamilton, Nico Rosberg en Jenson Button ondersteunen of doen mee aan Extreme E met een team.
 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS