Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

FOTO'S - Na Valencia is de puntenstrijd nog niet beslist in de Porsche Sprint Challenge Southern Europe

Uitgegeven door Peter Vader • 27 februari 2024 13:01

VALENCIA - De Porsche Sprint Challenge Southern Europe is afgelopen weekend van Portugal naar Spanje verhuisd. Op het circuit van Valencia stond de derde meeting of anders verwoord, de rondes vijf en zes, op de agenda. Uiteraard voor zowel de deelnemers van de Sport Division als voor de deelnemers van de Club Division. De uitkomst van het kampioenschap in de beide divisies ligt nog niet vast, dus daar wordt volgend weekend in Barcelona over beslist.

Porsche Sprint Challenge Southern Europe Valencia Foto 1 startveld

Na twee weekenden op circuits in Portugal, met name Portimao en Estoril, verhuisde de Porsche Sprint Challenge Southern Europe nu richting Spanje, waar de tweede helft van het seizoen zal worden afgewerkt. Afgelopen weekend was het de beurt aan Valencia, terwijl de finale op 2 en 3 maart in Barcelona zal verreden worden. Het kampioenschap is op alle fronten nog open en de finales volgen over een kleine week al. Die finales beloven alvast uiterst spannend te worden.

-We kijken er enorm naar uit- , aldus Series Manager Lars Plato die tot dusver op een mooie seizoenstart mag terugblikken. -Ons seizoen verloopt goed, met mooie startvelden en we bereiken een hoog sportief niveau. Dat was ons doel voor dit tweede seizoen en het is dan ook erg motiverend om te zien dat rijders en teams uit heel Europa present zijn, niet in het minst om zich op de Porsche Supercup voor te bereiden. Uiteraard is dat een motivatie om in 2025 op dezelfde weg verder te gaan.-

Porsche Sprint Challenge Southern Europe Valencia Foto 2Kas Haverkort podium

Tweemaal een nieuwe winnaar in de Sport Division
In dit voorlaatste weekend zagen we de jonge Nederlanders Kas Haverkort (Team GP Elite) en Senna van Soelen (Team RaceArt) als winnaars in de Sport Division. Het was voor beide rijders meteen ook een eerste zege in de Porsche Sprint Challenge Southern Europe. In de eerste race toonde Haverkort zich de meerdere van Jan Seyffart (HP Racing International) en Hugo Ellis (Team Parker Racing), terwijl de leider in het kampioenschap Ariel Levi (Team GP Elite) genoegen moest nemen met een zesde stek. Henri Tuomaala (Porsche Team Estonia) was de snelste in de categorie PRO-AM, voor Jules Grouwels (Team RaceArt) en Gianluca Giorgi (BeDriver).

Porsche Sprint Challenge Southern Europe Valencia Foto 3 Senna van Soelen P1 Race 2

In de tweede race ging de overwinning naar Senna van Soelen, voor Sacha Norden (JW Raceservice) en Jan Seyffart, terwijl Alexander Reimann (EST1 Racing) de winst pakte in de categorie PRO-AM, voor Henri Tuomaala en Cengiz Oguzhan (Team GP Elite).

In het kampioenschap blijft Ariel Levi ondanks een moelijker weekend stevig aan de leiding in de aanloop naar de slotwedstrijden in Barcelona. In PRO-AM gaat de eindstrijd tussen Alexander Reimann en Jules Grouwels, met Cengiz Oguzhan als scherprechter.

Sulma en De Wilde verdelen de buit in de Club Division
Ook in de Club Division werd stevig gestreden en Robert Sulma (Proton Huber Competition) pakte de beker in de eerste race, voor het Speedlover-duo Philippe Wils en John De Wilde, die zijn eerste optreden in de competitie maakte. Diezelfde De Wilde maakte er een zeer mooi eerste weekend van met een zege in Race 2, voor Peter Hegglin (FACH AUTO TECH) en Robert Sulma. Dat alles betekent dat Sulma en Wils in Barcelona onderling zullen uitmaken wie de titel 2024 op zijn naam mag zetten.

Uiteraard werd er in Valencia ook met de Porsche 718 Cayman GT 4 RS Clubsport GT4 geracet en daar waren de beide zeges voor nieuwkomer Robert Cronin (Team Parker Racing), in beide gevallen voor Graham King (WDP Racing) en Henk van Norel (Snel Motorsport). Graham King leidt in het kampioenschap, maar ook hier zijn de verschillen beperkt.

De volgende afspraak is dus in Barcelona voor de finales van een zeer mooie tweede editie van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe.

Klik hier voor de tussenstand na Valencia van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe

Porsche Sprint Challenge Southern Europe Valencia Foto 4

Porsche Sprint Challenge Southern Europe Valencia Foto 5

Porsche Sprint Challenge Southern Europe Valencia Foto 6

Porsche Sprint Challenge Southern Europe Valencia Foto 7

Porsche Sprint Challenge Southern Europe Valencia Foto 8Bron foto's: Porsche Sprint Challenge Southern Europe en Team Race Art

Porsche_Sprint_Challenge_Southern_Europe_logo


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS