DTM

DTM Lausitzring: iedereen jaagt op Lamborghini rijder Luca Engstler; Thierry Vermeulen vol zelfvertrouwen

Uitgegeven door Peter Vader • 24 mei 2024 08:10

Iedereen heeft dit weekend zijn zinnen gezet op Luca Engstler. De druk zal komen te liggen op Engstler, de grote verrassing van het seizoen tot nu toe, wanneer de DTM voor zijn tweede raceweekend in 2024 naar de Dekra Lausitzring (24 tot 26 mei) afreist. De Lamborghini-coureur won de seizoensopener in Oschersleben aan het stuur van een Huracán GT3 Evo2 en gaat het tweede raceweekend in als leider in het kampioenschap. Voor de Nederlanders is de deelname van Thierry Vermeulen interessant, die weer met de fraaie Ferrari 296 GT3 van Verstappen.com aan de start verschijnt. Voorafgaand aan de tweede van de acht ronden van dit seizoen is één ding al duidelijk: elke coureur in dit sterke deelnemersveld is in staat om voor de overwinning te strijden. Als zodanig zijn er op de Lausitzring opnieuw onvoorspelbare race- en verrassende resultaten te verwachten!

Luca Engstler DTM Lamborghini
Luca Engstler


Engstler is zelfverzekerd en titelverdediger Preining onder druk
Luca Engstler behaalde zijn eerste DTM-overwinning in Oschersleben, onder toeziend oog van zijn vader en voormalig DTM-coureur Franz. Daarmee heeft hij zijn persoonlijke doel voor het seizoen al bereikt. “Ik wilde dit jaar een DTM-race winnen. Misschien moet ik mijn doelen heroverwegen. De voorsprong in het kampioenschap is echter slechts een momentopname. Ik bekijk het race voor race. Ik wil mijn begrip van de Lamborghini voortdurend verbeteren en punten scoren op de Lausitzring en de andere locaties”, zegt de kampioenschapsleider. Collega-Oschersleben-winnaar Jack Aitken staat tweede in de tussenstand en reist met grote ambities naar de Lausitzring. Vorig jaar behaalde de voormalige Formule 1-coureur daar zijn eerste DTM-overwinning, en een vergelijkbare prestatie deze keer zou zijn positie aan de top van het kampioenschap versterken. Mirko Bortolotti (I) heeft ook goede herinneringen aan het circuit in Neder-Lausitz, waar de Lamborghini-coureur vorig jaar een van de meest opwindende races won en net voor Audi-topper Ricardo Feller (CH) over de finish kwam.

Na een matige seizoensstart staat titelverdediger Thomas Preining (A) nu behoorlijk onder druk. De Porsche-fabriekscoureur slaagde er in de eerste twee races in om zijn verliezen met negen punten te beperken, maar moet – vooral in de kwalificatie – zich aanzienlijk verbeteren als hij wil voorkomen dat hij vroeg in het seizoen de aansluiting met de koplopers verliest.

DTM_Oschersleben startveld 2024

Het circuit
Met twaalf bochten en weinig rechte stukken is de Lausitzring technisch zeer veeleisend en wordt er bovendien tegen de wijzers van de klok in gereden. Op het bochtige circuit is een goede tractie belangrijk, zodat de 600 pk sterke auto's op volle snelheid uit de smalle baangedeelten kunnen accelereren. De hobbels zijn een ander kenmerk van de 3,478 kilometer lange asfaltstrook in Neder-Lausitz. Ook hiervoor moet de afstelling van de auto perfect zijn, om overmatig stuiteren te voorkomen. Vanaf de imposante hoofdtribune krijgen toeschouwers een prachtig zicht op alle actie op het hele circuit en in de pitlane.

Lokale favoriet
Maximilian Paul (Dresden) is de coureur met de kortste rit naar het tweede raceweekend van het seizoen. De 24-jarige en zijn team Paul Motorsport komen uit Dresden, ongeveer 60 kilometer van de Lausitzring, wat het thuisuitje voor de Lamborghini-coureur bijzonder speciaal maakt. “Vorig jaar reed ik in de DTM ook al op de Lausitzring, maar om deze keer als vaste coureur met mijn eigen raceteam te starten is iets anders. Er zal genoeg te doen zijn in de garage, want we verwachten veel sponsors en supporters. Dat geeft je extra motivatie en bovendien kennen we ons thuiscircuit goed. De Lausitzring is een vrij langzaam circuit met veel hobbels, waardoor het rijgedrag van de auto cruciaal is. Zoals altijd gaan we er vol voor”, belooft de lokale favoriet.

Thierry Vermeulen Ferrari 296 GT3 Verstappen.com
Voor de Nederlanders is de deelname van Thierry Vermeulen interessant, die weer met de fraaie Ferrari 296 GT3 van Verstappen.com aan de start verschijnt

Raceactie, baansafari en afterparty
Autosportfans kunnen hun hart ophalen tijdens het DTM-evenement op de Lausitzring: naast de twee DTM-races zullen ook de supportseries – ADAC GT4 Duitsland en de Prototype Cup Duitsland – een geweldige show neerzetten. Nostalgische momenten zijn te danken aan de ADAC Historic Cup Ost, met vintage toerwagens en Formule-racewagens. De DTM Track Safari staat garant voor een bijzonder spektakel en geeft fans een totaal nieuw perspectief op de Lausitzring en de DTM. In een aparte sessie op vrijdagmiddag vervoeren bussen de gelukkige fans over het circuit, terwijl de krachtige raceauto's hen voorbij denderen. Ook DTM-fans moeten de zaterdagavond vrijhouden: vanaf 18.00 uur wordt de DTM Fan Zone omgetoverd tot podium voor de After Race Party van Sunshine Live. Tickets voor het raceweekend op de Lausitzring en de Track Safari zijn online verkrijgbaar via dtm.com.

TV-partner ProSieben zal de zaterdagrace later dan verwacht uitzenden, met live verslaggeving vanaf 16:30 uur. Op zondag begint het programma op de gebruikelijke tijd van 13:00 uur. De late racestart op zaterdag zorgt ervoor dat fans royaal worden vermaakt op de Lausitzring: na de race is de Fan Zone de place to be voor de Sunshine Live After Race Party, voordat het entertainment wordt voortgezet met een voor iedereen toegankelijke vertoning van de DFB Cup-finale.

Belangrijkste feiten, Dekra Lausitzring, Schipkau, races 3 en 4 van 16
Lengte: 3.478 meter
Layout: twaalf bochten (vijf rechts, zeven links), tegen de klok in
Winnaar 2023, race 1: Jack Aitken (Emil Frey Racing, Ferrari 296 GT3)
Winnaar 2023, race 2: Mirko Bortolotti (SSR Performance, Lamborghini Huracán GT3 Evo2)

Tribune_Lausitzring



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS