DTM

Van de Lausitzring naar de Noordzee: de DTM is van 7 tot 9 juni in Zandvoort met Thierry Vermeulen!

Uitgegeven door Peter Vader • 2 juni 2024 12:00

Van de Lausitzring naar de Noordzee: de DTM is van 7 tot 9 juni weer sterk vertegenwoordigd bij zijn derde stop van het seizoen op Circuit Zandvoort. Gaat de serie aan de Nederlandse kust verder met tot nu toe vier verschillende winnaars van vier fabrikanten? Kelvin van der Linde van Abt Sportsline komt als kampioenschapsleider naar Zandvoort, maar kan het zich niet veroorloven om er even tussenuit te gaan op de populaire vakantiebestemming. Titelverdediger Thomas Preining heeft na zijn eerste overwinning van het seizoen slechts acht punten achterstand op de Audi-coureur uit Zuid-Afrika. Van der Linde's teamgenoot Ricardo Feller staat ook ruim binnen redelijke afstand op de derde plaats in het algemeen klassement, met een achterstand van tien punten. De 21-jarige Thierry Vermeulen reist als lokale held naar Zandvoort. De enige Nederlander in het veld start op het duincircuit met de twee spectaculaire steile bochten in een Ferrari voor Emil Frey Racing.

DTM Zandvoort 2024 Thierry_Vermeulen_Ferrari_296_GT3_Verstappen.com
De 21-jarige Thierry Vermeulen van het team van Verstappen.com reist als lokale held naar Zandvoort, hij is de enige Nederlander in het startveld op het duincircuit met de twee spectaculaire steile bochten, in een Ferrari 296 GT3 ingezet door Emil Frey Racing.

Bij het evenement ten westen van Amsterdam kunnen coureurs en toeschouwers een gewijzigd schema verwachten. De race van zondag begint om 16.30 uur. Tal van DTM-coureurs nemen dit weekend deel aan de pre-test van de 24 uur van Le Mans. Door de aanpassing van de starttijd voor de zesde ronde van het seizoen kunnen de DTM-coureurs hun verplichte ronden in Frankrijk rijden. Zaterdag springen de startlichten zoals gebruikelijk om 13.30 uur op groen.

Tickets voor het DTM-raceweekend in Zandvoort zijn in de online shop verkrijgbaar vanaf slechts 39 euro. Er zijn ook kaartjes voor begeleide paddocktours - perfect voor een exclusief kijkje achter de schermen van de DTM. De ADAC GT Masters, de Porsche Carrera Cup Duitsland en Benelux en het Formula Regional European Championship by Alpine zorgen voor een spannend voorprogramma in Zandvoort.

DTM Zandvoort 2024 Foto 2

DTM Zandvoort 2024 Foto 3

DTM Zandvoort 2024 Foto 4Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS