DTM

Verstappen.com coureur Thierry Vermeulen kijkt enorm uit naar DTM-thuisrace in Zandvoort

Uitgegeven door Bart • 5 juni 2024 06:20

Thierry Vermeulen rijdt aanstaand weekend op Circuit Zandvoort een thuiswedstrijd in de DTM. De 21-jarige coureur van Verstappen.com Racing komt voor Emil Frey Racing uit in een Ferrari 296 GT3. Vermeulen kijkt enorm uit naar zijn thuisrace in Zandvoort.

Thierry Vermeulen


"Het is enorm mooi om naar Zandvoort te gaan, mijn thuiscircuit", zegt Vermeulen op Verstappen.com. "Het is een baan die veel coureurs mooi vinden en ik vind het zelf ook een van de mooiere circuits die er zijn. Het heeft een old school lay-out met nieuwe renovaties en dat maakt het speciaal. De banking in bocht drie en de laatste bocht zijn natuurlijk kenmerken die wij in de GT3 bijna nooit zien, dus om daar eens per jaar te rijden is heel speciaal."

Toegangskaart voor de DTM in Zandvoort zijn verkrijgbaar op Verstappen.com en Vermeulen geniet van de extra steun. "Op andere circuits zijn niet zoveel Nederlandse fans natuurlijk. Het is altijd mooi om familie, vrienden en supporters van de DTM in Zandvoort te zien. Natuurlijk wil ik er een mooi resultaat laten zien, daar hebben we gedurende de winter hard voor gewerkt. We hebben er nog met de GTWC gereden, met een paar updates op de auto en dat ging een stuk beter. Dus ik kijk enorm uit om al die fans in Zandvoort te zien en ga voor een goede prestatie."

"Jong en oud komt naar onze races en dat is heel belangrijk voor de autosport. Met al die verschillende merken auto’s kan iedereen z’n favoriete merk in de paddock zien. Wat je passie qua autosport ook is, ik denk dat DTM voor ieder wat wils heeft. Het is bovendien vrij open: alles is van dichtbij te zien, ook de coureurs. Het is voor fans een enorm leuk weekend en ook voor ons als rijders."

Vermeulen gaat dieper in op de karakteristieken van de F1-piste van Zandvoort. "De Ferrari gaat over het algemeen heel goed in de hogesnelheidsbochten. De auto heeft vrij veel neerwaartse druk aan de voorkant, wat in Zandvoort absoluut kan helpen. Met name in de middelste sector zijn redelijk snelle bochten. De Ferrari zou goed moeten passen bij Zandvoort. Dat hebben we vorig jaar ook gezien in de GTWC, toen we tweede eindigden en het hele weekend best competitief waren. Maar Zandvoort blijft een uitdaging voor coureurs en ook de weersomstandigheden kunnen zwaar zijn voor de auto. Ik heb vertrouwen in het team en we hopen er goed voor te staan in Zandvoort.”

DTM Zandvoort 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS