DTM

Last-minute precisie: Kelvin van der Linde zet vlak voor het einde de snelste tijd neer op de Lausitzring

Uitgegeven door Peter Vader • 25 mei 2024 12:27

Last-minute precisie: Audi-coureur Kelvin van der Linde (ZA/Abt Sportsline) zette vlak voor het einde van de eerste DTM-kwalificatiesessie van zaterdagmiddag op de Dekra Lausitzring, de beste tijd neer. Hij reed rond in 1:20.706, zesduizendste van een seconde sneller dan Thomas Preining (A), die als tweede eindigde in de Porsche 911 GT3 R. Hij werd gevolgd door Van der Linde's teamgenoot Ricardo Feller (CH), op 0,019 seconden achterstand, de Oostenrijkse coureur kwalificeerde zich op de derde plaats.

Audi R8-coureur Kelvin van der Linde ZA/Abt SportslineKelvin van der Linde

“Gewoonweg schitterend! Na Oschersleben merkten we een probleem op met de auto. Ik had nooit verwacht dat ik hier op de Lausitzring meteen zo goed zou presteren. Mijn ingenieur vertelde me via de radio dat ik nog één poging had. Natuurlijk voel je wel een beetje druk. Ik heb gewoon alles gegeven, de ronde zat precies op de limiet”, aldus de Zuid-Afrikaanse coureur. Hij verzekerde zich van zijn zesde pole position en drie extra punten als snelste coureur in de kwalificatie. Porsche-coureur Ayhancan Güven (TR) van het Manthey EMA-team behaalde de vierde plaats, waarmee hij bewees dat zijn goede prestatie tijdens de oefensessie geen toevalstreffer was. De vijfde plaats ging naar Arjun Maini (IND), die in de kwalificatie opnieuw de goederen leverde voor het Mercedes-AMG Team HRT.

Thierry_Vermeulen_Ferrari_296_GT3_Verstappen.comThierry Vermeulen

De kwalificatiesessie begon zaterdag om 13:30 uur bij temperaturen rond de 23 graden Celsius. De twintig coureurs gebruikten de eerste ronden om hun Pirelli-banden in het ideale temperatuurvenster te krijgen. De toeschouwers op de Lausitzring werden vervolgens getrakteerd op de ene toptijd na de andere, terwijl de leiders regelmatig van positie wisselden. Met nog maar één minuut te gaan zette titelverdediger Preining in zijn achtste ronde de snelste tijd tot dan toe neer, en het leek er sterk op dat de 25-jarige zijn zesde polepositie zou claimen. Van der Linde wist echter in zijn laatste ronde terug te slaan en zal om 17:00 uur vanaf de eerste plaats aan de derde race van het DTM-seizoen beginnen. Ook buiten de topposities waren er volop gevechten: de eerste veertien coureurs zaten binnen een halve seconde van elkaar. Thierry Vermeulen begon heel verdienstelijk aan zijn kwalificatie. Na de eerste echt snelle rondes had de Ferrari-coureur zich genesteld op een keurige achtste plaats. Toch werd het lastiger en lastiger voor Vermeulen en zakte hij langzaam terug, om uiteindelijk met een teleurstellende achttiende tijd de kwalificatiesessie af te sluiten.

Kwalificatieresultaat voor de 3e race van het DTM-seizoen 2024 op de Dekra Lausitzring:
1. Kelvin van der Linde (ZA/Abt Sportsline), 1:20.706 minuten
2. Thomas Preining (A/Manthey EMA), +0,006 seconden
3. Ricardo Feller (CH/Abt Sportsline), +0,025 seconden
4. Ayhancan Güven (TR/Manthey EMA), +0,115 seconden
5. Arjun Maini (IND/Mercedes-AMG Team HRT), +0,132 secondenBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS