Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

BREAKING; Kas Haverkort met Nederlands topteam GP Elite in de Porsche Supercup

Uitgegeven door Frank Korsel • 9 februari 2024 07:30

De Rijp - Het autosporttalent Kas Haverkort staat aan de vooravond van zijn debuut in de Porsche Supercup én in de Porsche Carrera Cup Duitsland. De coureur uit Hardenberg laat het Formule-racen achter zich en maakt zich op voor deze nieuwe uitdaging. Aan het einde van de maand maakt hij als opwarming al zijn eerste meters in een Porsche tijdens de Porsche Sprint Challenge Southern Europe in Valencia en Barcelona, en dit alles onder de vlag van het gerenommeerde team GP Elite uit het Noord Hollandse De Rijp.

Kas Haverkort met Nederlands topteam GP Elite in de Porsche Supercup en Porsche Carrera Cup Deutschland

Na een succesvolle loopbaan in de kartsport maakte Haverkort in 2020 zijn debuut in het Spaans F4 voor MP Motorsport. Met dertien overwinningen uit 21 races won Kas het kampioenschap met overmacht en maakte hij het jaar daarop direct de overstap naar het extreem competitieve FRECA-kampioenschap: “Na de F4 heb ik ook echt goede jaren gehad in het FRECA. Ook het laatste jaar. Natuurlijk hadden we net wat meer gewild, maar P4 in het kampioenschap is in dit startveld wel een mooie prestatie. Maar ik denk dat we samen met het team er echt wel veel uit hebben gehaald."

Nu lonkt het cupracen in de potente Porsche van GP Elite. Met een frisse blik maakt Haverkort zich op voor de nieuwe uitdaging in de Porsche 911 992 cup-auto: "Het is natuurlijk wel een grote stap van Formula Regional naar de Supercup en de Carrera Cup Duitsland”, begint Haverkort. “Maar ik denk wel een hele goede stap. Voor mij zat er niet nog langer een Formule-carrière in. Omdat ook het budget een knelpunt werd. De Formule 3 is gewoon een hele dure klasse. Dus toen gingen we kijken van, nou ja, wat zijn de mogelijkheden? Wat is de beste vervolgstap voor mij. En toen kwam ik eigenlijk via Bas Kaligis in contact met GP Elite. En zo kwam er een afspraak. Het voelde direct heel goed", gaat Haverkort openhartig verder over de totstandkoming van de deal.

Marc Schipper en Kas Haverkort

“Marc Schipper is de oprichter van GP Elite en met hem klikte het gelukkig ook meteen. Eigenlijk voelde het een beetje als thuiskomen”, legt Kas uit. “Ik heb natuurlijk altijd al bij Nederlandse teams gereden. Het blijft gewoon lekker dat je bij een Nederlands team komt. Het communiceert net wat makkelijker en het klikt direct goed. Dus daar ben ik enorm blij mee." Zo blijft de oranje tint op de auto nog altijd de ‘rode’ draad door de carrière van Haverkort.

Alhoewel Haverkort, lid van Team NL van de KNAF, nog niet in zijn Porsche heeft gereden is het team van zijn talent uitgegaan. Volgens hem zou dit geen problemen moeten vormen: "Ik heb nog geen meter gereden, dus voor mij is het ook nog de vraag waar ik precies sta. Maar ik ga ervan uit dat ik de auto snel genoeg onder de knie heb”, laat Haverkort ons met een gerust hart achter. “Ik heb daar het volste vertrouwen in. Ik zit bij een goed team en ik weet zeker dat die mij daar goed mee op weg gaan helpen. Ik denk echt dat wij hele mooie resultaten kunnen behalen dit jaar. Ik sta er wel zo in, dat als ik mee doe, ik ook wil winnen. Ik ga er samen met het team alles aan doen om er het maximale uit te halen.”

“Ik wil mijn sponsoren en de partners van GP Elite enorm bedanken voor hun steun. Al is het nooit erg om nog wat extra support vanuit nieuwe sponsoren te ontvangen. Samen met GP Elite heb ik sponsoren veel te bieden!”

"We zijn heel erg blij met Kas”, zei Marc Schipper; de stuwende kracht achter GP Elite. “Het is een snelle jongen, zowel in de kart als direct in zijn eerste F4 seizoen, waar hij het kampioenschap won. Wij hebben altijd al veel met Nederlandse jongens gewerkt en het is natuurlijk mooi om Nederlandse jongens in een oranje auto te zien. Maar ook GP Elite blijft zich ontwikkelen, want we zien ook steeds meer buitenlandse coureur die zich bij ons voegen. Onze basis ligt in Nederland en om ze zo’n platform te bieden is mooi. Het is voor Kas natuurlijk anders. Hij komt uit de Formule-racerij, maar we geloven dat iedereen die snel is in de Formule-auto’s ook in de GT’s snel kan zijn. We hebben wat advies ingewonnen en daar is een heel positief beeld uit gekomen over Kas.”

“Het is geweldig om te zien dat we met onze partners hebben overgelegd en samen weer gaan bouwen aan een geweldig seizoen samen met Kas. Hij is erop gebrand om dit te laten werken en wij vinden het geweldig om met zo’n snel ventje te racen, met als doel om mooie podiumplekken te scoren.”

Torsten van Haasteren van GP Elite is ook in zijn nopjes met de komst van Kas Haverkort. “Kas komt in een warm bad en gaat werken met ervaren engineers die ervoor gaan zorgen dat hij direct snel kan zijn in de Porsche. Het is toch een flinke stap als je vanuit de Formule-auto’s komt, maar met dit team gaan we er toch vanuit dat we vanaf de eerste races vooraan mee kunnen doen. Vorig jaar hebben we al eventjes contact gehad met Kas en het is goed om te zien dat alles nu op z’n plek valt. We hebben een goed team, met veel mannen met ervaring en technische know-how die dit tot een succes gaan maken.”

Kas Haverkort Porsche GP Elite

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS