Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

American Festival NASCAR zorgt voor ‘Amerikaans’ spektakel op en naast de piste op Circuit Zolder

Uitgegeven door Deni Volkers • 7 oktober 2022 21:02

8 en 9 oktober is Circuit Zolder misschien wel het meest Amerikaanse circuit in Europa. Uiteraard heeft dat alles te maken met de komst van de NASCAR Whelen Euro Series, de Europese tak van de oh-zo-beroemde NASCAR-competitie en dat in het kader van zeer lange samenwerking. Bovendien blijft de Amerikaanse ambiance niet tot het asfalt beperkt. Ook in de paddock gonst het van de Amerikaanse activiteiten en jong en oud kunnen er twee dagen lang hun hart ophalen. Het feest is al vroeger begonnen dan zaterdag, want op donderdag was er al een parade van Circuit Zolder naar het Heldenplein in het centrum van Zolder om iedereen al op de juiste temperatuur te brengen. Afspraak dit weekend op Circuit Zolder!

Nascar American Festival

De komst van de NASCAR Whelen Euro Series is ondertussen een mooie traditie op Circuit Zolder. Sportief gaat het om de Belgische manche voor zowel de EuroNASCAR Pro als de EuroNASCAR 2 en dat met enkele zeer bekende Belgische namen, waaronder Marc Goossens, Pol Van Pollaert en Anthony Kumpen die op eigen bodem zijn comeback viert.

De meeting start voor de deelnemers dit weekend al op donderdag 6 oktober met een parade naar het Heldenplein in Zolder, naast een handtekeningsessie en de verplichte technische controle voor de NASCAR-bolides. De wagens verlaten Circuit Zolder om 16u30 en komen om 17u00 aan het Zolderse gemeentehuis aan. Ten laatste om 18u30 vertrekken de rijders dan weer richting Circuit Zolder. De route is dezelfde als de traditionele route van de parade voor de 24 Hours of Zolder.

De kwalificaties en races vinden telkens op zaterdag en zondag plaats, met op zondag niet alleen een pitwalk en handtekeningsessie tussen 9u00 en 9u45, maar om 13u30 ook een open gridwalk voor iedereen, met bovendien een handtekeningsessie.

“We gaan inderdaad de Amerikaanse toer op”, aldus Algemeen Directeur Harry Steegmans. “Tijdens het weekend worden er duizenden Amerikaanse vlagjes onder de aanwezigen verdeeld om iedereen in de juiste sfeer te brengen. Maar dat is nog niet alles: er zal ook een American Cars and Bike show zijn en dat zowel op zaterdag als zondag en de Mustang & Cougar club zal ook beide dagen aanwezig zijn. NASCAR brengt de Pom Pom girls mee voor de nodige show op en naast de startgrid. Er zullen ook verschillende Amerikaanse trucks hun opwachting maken en de kids village zal ook beide dagen voor veel kinderplezier zorgen. We roepen dan ook alle autosportliefhebbers op om massaal present te tekenen!”

Sportief ook nog heel wat anders

Circuit Zolder is dit weekend meer dan eens de plaats van afspraak voor de autosportfans, want naast de Belgische manche van de NASCAR Whelen Euro Series zijn er nog heel wat meer wedstrijden. Zo is er de eerste komst naar Circuit Zolder van de MitJet International en de finales van zowel de Skylimit Belcar Sprint Cup en het Belcar Endurance Championship!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS