Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

AlManar Racing by GetSpeed maakt zijn line-up van de Fanatec GT Europe Gold Cup-coureurs bekend

Uitgegeven door Peter Vader • 2 maart 2024 15:30

AlManar Racing by GetSpeed heeft de line-up voor zijn Fanatec GT Europe-programma bekendgemaakt, waarbij Al Faisal Al Zubair, Dominik Baumann en Mikael Grenier hun krachten bundelen in de Endurance Cup. De samenwerking tussen het Omaanse team AlManar en het Duitse GetSpeed gaat in 2024 zijn tweede seizoen in en zal ervoor zorgen dat de #777 Mercedes-AMG overschakelt naar de Gold Cup-klasse.

Fanatec GT Europe Gold Cup 2024 AlManar Racing by GetSpeed Foto 1

Al Faisal Al Zubair keert na een jaar afwezigheid terug in het kampioenschap. De Omani namen deel aan de Endurance Cup van 2022 met een AlManar Mercedes-AMG van het HRT-team en scoorden de overwinning in de Silver-klasse op Circuit Paul Ricard. Zijn recente ervaring omvat ook race winnende stints in de International GT Open en de Asian Le Mans Series.

Dominik Baumann zal overwinningen willen toevoegen aan zijn toch al uitgebreide CV in Fanatec GT Europe, waaronder het winnen van de algemene serietitel in 2016. Meer recentelijk maakte de Oostenrijker deel uit van het SPS-team dat Pro-Am-raceoverwinningen veiligstelde in zowel de Sprint als de Endurance-divisie en was hij een vaste klant tijdens de CrowdStrike 24 Hours of Spa.

De in Canada geboren Mikael Grenier maakt de line-up compleet. Hij is ook al een aantal jaren een vaste klant bij Fanatec GT Europe, aanvankelijk bij Emil Frey Racing en later als onderdeel van het fabrieksteam van Mercedes-AMG. Zijn programma voor 2023 omvatte een volledig Intercontinental GT Challenge-seizoen met het Duitse merk.

GetSpeed heeft nog een line-up om te bevestigen, voorafgaand aan het seizoen 2024, met extra inschrijvingen in de Pro- en de Silver Cup op de deelnemerslijst van dit jaar.

GetSpeed neemt zijn drietal auto's mee naar de Fanatec GT Europe Prologue, die volgende week verreden wordt op Circuit Paul Ricard (5/6 maart). De Endurance Cup-campagne van 2024 begint met een drie uur durende wedstrijd op dezelfde locatie op 5 en 7 april.

Fanatec GT Europe Gold Cup 2024 AlManar Racing by GetSpeed Foto 2

Fanatec GT Europe Gold Cup 2024 AlManar Racing by GetSpeed Foto 3

Fanatec GT Europe Gold Cup 2024 AlManar Racing by GetSpeed Foto 4

Fanatec GT Europe Gold Cup 2024 AlManar Racing by GetSpeed Foto 5

Fanatec GT European Championship kalender 2024



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS