Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

5 en 6 maart is het zo ver: de Proloog van de GT World Challenge Europe op Circuit Paul Ricard

Uitgegeven door Peter Vader • 4 maart 2024 14:56

De Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS-raceserie zal zijn seizoen 2024 deze week officieel van start laten gaan, wanneer de jaarlijkse pre-season Proloog wordt verreden op Circuit Paul Ricard. De Zuid-Franse locatie organiseert op 5 en 6 maart zijn traditionele samenkomst organiseren, waarbij 53 auto's van negen merken bij elkaar komen voor twee testdagen. Deelnemers kunnen zich verheugen op een gecombineerde 14 uur racen op de locatie in het fraaie Var-gebied, met temperaturen van rond de 20 graden Celsius en droge weersomstandigheden voorspeld voor zowel dinsdag als woensdag.

Circuit_Paul_Ricard_vergezicht

Het duurt nog iets meer dan een maand voordat de competitieve actie van start gaat, waardoor de Proloog een ideale gelegenheid is voor teams om testprogramma's te doorlopen, relaties op te bouwen tussen coureurs en ingenieurs, en in sommige gevallen grip te krijgen op nieuwe raceauto’s.

Dit zal vooral belangrijk zijn voor degenen die de Aston Martin Vantage AMR GT3 EVO en de Ford Mustang GT3 inzetten, aangezien beide merken dit seizoen nieuwe auto’s introduceren. Alle voor het seizoen 2024 bevestigde teams zullen aanwezig zijn bij de Proloog, omdat ook Audi, BMW, Ferrari, Lamborghini, McLaren, Mercedes-AMG en Porsche op de deelnemerslijst staan.

De Proloog luidt een druk jaar in voor Fanatec GT Europe. Het komende seizoen kent een vernieuwde agenda, waarbij de aftrap op Circuit Paul Ricard op 5 en 7 april plaatsvindt voordat het naar Brands Hatch (4/5 mei) en Misano (17-19 mei) gaat. De CrowdStrike 24 Hours of Spa Prologue vindt plaats op 21 en 22 mei, gevolgd door het hoofdevenement op 26-30 juni. Het wordt een extra speciale editie van de Belgische uithoudingsklassieker, die deze zomer zijn honderdjarig bestaan viert.

Spa wordt gevolgd door opeenvolgende Duitse evenementen op Hockenheim (19-21 juli) en de Nürburgring (26-28 juli), gevolgd door een terugkeer naar de Franse locatie Magny-Cours op 23-25 augustus. Monza verhuist van de vertrouwde lentedatum naar 20-22 september, gevolgd door de Sprint Cup-finale op Circuit de Barcelona-Catalunya (11-13 oktober) en een gloednieuwe Endurance Cup-seizoensafsluiter in Jeddah op 21-23 november.

Fans kunnen op de hoogte blijven van de evenementen op Circuit Paul Ricard door de socialemediakanalen Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS te volgen, waar het laatste nieuws, foto's en videoverslaggeving van de proloog van dit seizoen worden gedeeld.

Paul_Ricard_logo_zwart_wit_afvalton

Paul_Ricard_fraai_vergezicht

Paul_Ricard_circuit_Le_Castellet

Paul_Ricard_start-finish

Negen merken



Kalender 2024

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS