Formule 1

Team Bleekemolen loopt titel EuroNASCAR Pro mis, wel Legends-titel voor Melvin de Groot

Uitgegeven door Bart • 15 oktober 2023 18:31

Team Bleekemolen heeft zondag geen beslag kunnen leggen op het kampioenschap in de EuroNASCAR Pro van de NASCAR Whelen Euro Series. De Italiaan Vittorio Ghirelli maakte voorafgaand aan het weekend in Zolder een goede kans op de titel, maar eindigde uiteindelijk op de derde positie. In de EuroNASCAR 2 verliep het een stuk beter met Melvin de Groot. Hij eindigde overall op de derde en vierde plaats en was twee keer de beste Legend. Daarmee verzekerde De Groot zich van het kampioenschap bij de Legends. Michael Bleekemolen mocht zaterdag als derde Legend ook de gang naar het podium maken.

Team Bleekemolen


"Het liep het hele weekend niet zo goed en we waren niet zo sterk als normaal", luidde de samenvatting van het weekend van Sebastiaan Bleekemolen die zelf op zaterdag zevende werd en op zondag uitviel vanwege een afgebroken gaspedaal. "We weten niet goed waar het aan lag. Vittorio maakte een goede kans op het kampioenschap, maar spinde in de opwarmronde door een steentje onder zijn gaspedaal. Zelf ben ik ook gespind in de opwarmronde door precies dezelfde oorzaak. Ik viel terug naar P16 of P17. Later brak mijn gaspedaal af en eindigde ik in de grindbak."

In de EuroNASCAR 2 kende Melvin de Groot een sterk weekend en door de dubbele punten van het slotweekend wist hij het kampioenschap bij de Legends te veroveren. Na een derde plaats overall op zaterdag eindigde hij zondag overall op de vierde plaats. "Het waren moeilijke omstandigheden. Met nog vier ronden te gaan begon het hard te regenen en op slicks hebben we de finish op een vierde plaats bereikt. Ondanks een gemiste race zijn we toch nog kampioen geworden."

Terugkijkend op het seizoen kon Sebastiaan Bleekemolen positief zijn. "We zijn één van de toonaangevende teams en hebben gewoon een goed seizoen gedraaid. Daar mogen we trots op zijn. Vittorio heeft zijn beste NASCAR-seizoen tot nu toe gehad en twee zeges behaald. Met de #69 auto hebben Melvin en ik veel pech gehad. Voor mij persoonlijk is het een jaar om snel te vergeten en we kijken dan al uit naar de start van het nieuwe seizoen in april."

Bleekemolen


Bleekemolen


Bleekemolen


Bleekemolen

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS