Karting • Karting Diversen

Rocco Coronel op en neer van Italië naar Nederland voor school met toetsen; tussendoor mooie zege in Franciacorta

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 juni 2023 09:55

EEMNES - Het twaalfjarige karttalent Rocco Coronel kende tijdens het Italiaans IAME-kampioenschap op het circuit van Franciacorta opnieuw een ijzersterk weekend. De zoon van Tom Coronel en Paulien Zwart reed in een competitief veld van maar liefst 51 coureurs in de IAME X30 Junior naar de eindoverwinning. Nu maakt de coureur van Victorylane zich op voor een nieuwe ronde van het Europees Kampioenschap. Deze vindt komend weekend plaats op hetzelfde Italiaanse circuit.

Rocco Coronel

Rocco was met zijn vader Tom en begeleider Leon Kaan afgereisd naar de Italiaanse omloop in Castrezzato. Het was de eerste keer dat Coronel reed op het circuit, maar tegen alle verwachtingen in beviel het hem prima: “Ik had van veel andere Nederlanders gehoord dat zij veel moeite hadden met de baan, maar ik had dat totaal niet. Ik kon de baan snel leren en er lag genoeg grip, dus mij hoor je niet klagen!”

“Het was een heel lekker weekend en de snelheid was al direct zichtbaar”, steekt Coronel van wal. “In de kwalificatie reed ik al naar de snelste tijd en daardoor wist ik in de races wat me te doen stond. Ik moest bij de start geconcentreerd blijven en netjes blijven rijden om een constant tempo te rijden.”

In de eerste twee races reed Coronel onbedreigd naar de winst, maar in de derde race gebeurde er iets waardoor hij de wedstrijd als tweede eindigde: “In de een-na-laatste bocht maak ik een klein foutje, waardoor ik de apex miste. De uiteindelijke winnaar profiteerde daarvan en haalde me gewoon heel netjes in. Ik heb weleens meegemaakt dat iemand me er gewoon vanaf beukte, maar dat was hier gelukkig niet het geval. Het was een klein foutje van mijn kant, maar daar heb ik ook weer veel van geleerd”, gaf hij ruiterlijk toe.

In de pre-finale was het weer ‘bussines as usual’ voor de Victorylane-coureur. Die race schreef hij op zijn naam, maar daarna moest hij zich opmaken voor de alles beslissende finale: “De finale race was echt chaos. Ze kwamen van links, rechts, achter me, overal zat wel iemand. Uiteindelijk zag ik één kans om twee man in te halen en deed ik dat. Het was echt een heel specutaculaire race. Ik vond het wel lastig om te coordineren, maar ik wist wel dat ik mijn mannetje moest staan. Ik dacht van: ‘ik moet nu niet de pussy zijn en iedereen er voorbij laten’. Gelukkig heb ik altijd al zo’n attitude gehad, ik denk dat ik dat van mijn vader heb overgenomen”, zegt Coronel lachend. Rocco reed op een gegeven moment in de race op de vierde positie, maar vocht zich op fenomenale wijze terug naar de kop van het veld. Met beide armen omhoog scheurde hij over de finish.

Rocco Coronel

's Avonds vloog hij samen met vader Tom en Leon terug naar Nederland. Er stonden voor school namelijk nog wat toetsen en een hele hoop huiswerk op de planning. “Ik heb het inderdaad vrij druk. Iedere dag dat ik wél op school ben, moet ik wel een toets of iets maken, omdat ik er vaak niet ben. Veel mensen denken dat het niet heel moeilijk is om het karten met school te combineren, omdat er nooit echt klachten komen van school. Ik ben wel blij dat het met tot nu toe allemaal lukt om te combineren", zegt Rocco serieus.

Dinsdagavond vliegt Coronel weer met Leon naar Franciacorta voor de derde ronde van het Europees Kampioenschap. Hij staat op de twaalfde positie in het kampioenschap, maar hoopt om een paar plekken winst te boeken in het klassement: “Ik kan niets voorspellen voor volgend weekend, maar ik hoop op een finish in de top vijf. Als ik de prestaties van het afgelopen weekend zie, denk ik dat dit wel moet lukken. Misschien kan ik zelfs op het podium eindigen”, zegt Coronel zelfverzekerd.

Rocco Coronel bedankt zijn ouders, familie, Leon Kaan en zijn team Victory Lane. Rocco wordt ondersteund door:

Corner33
24HSeries
Dijkstra Draisma
Coronel.nl
Ireckonu
SuperB
JOUW-lijfrente
Doniger
Rensportschool Zandvoort
JBL
Barbier Roger Laren

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS