Formule 1

Winst met een gouden randje voor Joey Alders in Sepang: "Ogen dicht en gaan!"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 14 december 2019 07:05 • Print artikel

Sepang, MaleisiŽ - Een week geleden won Joey Alders oppermachtig de titel in de Asian Formula Renault 2.0L. Nog geen paar dagen later wint hij op sensationele wijze de eerste race van het Asian F3 Championship op het Sepang International Circuit in MaleisiŽ. De kersverse Formule Renault 2L-kampioen miste zelfs de eerste F3-test eerder deze week, maar liet zien totaal geen problemen te hebben met de overstap naar de krachtige F3-auto's. De snelle Nederlander versloeg in een rechtstreeks duel zijn concurrent Jack Doohan, zoon van de befaamde MotoGP coureur Mick Doohan.

F3AC_Race 1 winner Joey Alders


Gestart van P3 wist hij zich een weg naar voren te banen en won de eerste race die spannend was tot en met de laatste ronde. "Het is een goede start van het seizoen denk ik", zei Joey Alders, die in de attack-modus zat. "De start ging niet helemaal zoals we bedacht hadden door veel wielspin. Ik verloor een plaats richting bocht 1 en kon maar net het gat groot genoeg houden en zo voorkomen dat ik vanachter werd aangevallen. Dat ging redelijk goed, toen kwam de safety car. De herstart was goed en ik zat redelijk dichtbij Jack Doohan. Toen was het kiezen, binnen of buitenkant en ze zeggen altijd de binnenkant. Dus moest ik wisselen naar de binnenkant, toen was het ogen dicht en gaan!"

De eerste winst is in 'the pocket'! Joey Alders laat zien dat hij de stap naar de Formule 3 goed verteerd heeft. De Nederlander komt zondag weer in actie met de twee resterende Formule 3-races op Sepang.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS