Formule 1

'Alleen zijn schuld' - Lance Stroll F1-exit gesuggereerd in vernietigend oordeel op Sky F1

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 april 2024 18:01

Sky F1-commentator David Croft is geschokt dat Aston Martin zijn rijder Lance Stroll probeerde te verdedigen na zijn botsing met Daniel Ricciardo in China, en vraagt zich af of er meer aan de hand is dan je op het eerste gezicht zou denken.

Lance Stroll Aston Martin F1


Stroll veroorzaakte schade aan de RB-bolide van Ricciardo, wat uiteindelijk het einde van diens race zou blijken te zijn, nadat hij voor de herstart van de safety car achterop was gebotst en de auto van de grond had getilde door de kracht van de klap van Stroll.

Tot grote frustratie van Ricciardo weigerde Stroll de schuld van het incident op zich te nemen. "De enige persoon op wie je je moet richten, is op de man voor je. Als je naar de beelden kijkt, is het duidelijk dat Lance naar rechts kijkt in zijn spiegels. Ik weet niet waarom. Wat verwacht hij dat er aan de rechterkant gebeurt?”

“Iemand die naar beneden schiet of inhaalt? Nee, je zit achter de safety car, je moet naar de auto voor je kijken. Voor mij is het duidelijk dat hij in zijn spiegels keek en dan rechtdoor kijkt en denkt oh nee, Daniel is iets dichterbij, probeerde te stoppen en kon het niet. Het is louter zijn schuld."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS