Formule 1

Oud-F1-coureur neemt het op voor Lance Stroll: ‘Hij werd ook op eigen kracht F3-kampioen’

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 april 2024 19:02

Lance Stroll stuurde zijn Aston Martin in 2024 slechts twee keer naar de punten. De Aston Martin-coureur staat onder grote druk, zeker nu er veel coureurs zijn die azen op zijn zitje. Toch is niet iedereen het eens met de kritiek. Voormalig Formule 1-coureur Johnny Herbert noemt de kritiek op Stroll oneerlijk.

Lance Stroll Johnny Herbert

Stroll wordt volgens Herbert oneerlijk bekritiseerd, voornamelijk om de positie van zijn vader, de Canadese miljardair is die het team in zijn bezit heeft. Critici zeggen dat hij er enkel een zitje heeft vanwege zijn vader. Herbert ziet het anders. Hij prijst de polesitter juist: “Hij won het Europees F3-kampioenschap, wat niet gemakkelijk is, en deed dat zelfs toen mensen zeiden dat zijn vader het team bezat. Je moet het nog steeds doen, nog steeds je werk in de auto doen. Dat doet hij zelf”, vertelt hij in gesprek met Fastest Payout Online Casino.

Toch erkent Herbert dat het de man uit Montreal dit jaar nog niet voor de wind gaat: “Maar hij heeft het dit seizoen niet naar zijn zin. Hij heeft het vorig jaar ook een beetje moeilijk gehad. Ik heb hem altijd gesteund omdat hij enkele goede prestaties heeft geleverd. Maar wordt hij wereldkampioen? Waarschijnlijk niet omdat hij niet consistent genoeg is.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS