Formule 1

Beeld uit Red Bull-garage duikt op met nieuw gebruik voor trofeeën Grand Prix van China

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 april 2024 08:00

Er is een foto online verschenen waarop te zien is hoe Red Bull-monteurs hun trofeeën van de Grand Prix van China gebruiken als hoelahoep.Het F1-seizoen wordt gekenmerkt door een voortzetting van de dominantie van Red Bull. Max Verstappen heeft vier van de vijf races gewonnen en pakte de sprint-overwinning tijdens de laatste race in China als onderdeel van een sprint- en Grand Prix-dubbel. Tel daarbij op een drietal P2's en een P3 voor teamgenoot Sergio Pérez en Red Bull heeft aan het begin van het seizoen al een knappe verzameling bokalen vergaard.

Gezien de enorme dominantie van Red Bull sinds het begin van het tijdperk van het ground-effect in de Formule 1 in 2022, is de prijzenkast in Milton Keynes waarschijnlijk al aardig gevuld. Het lijkt er dus op dat Red Bull van de gelegenheid heeft gebruikgemaakt zijn nieuwste aanwinsten voor de collectie op een andere manier te gebruiken.

De trofeeën van de Grand Prix van China werden voorafgaand aan de race op de markt gebracht als een 'eerste draagbare trofee in zijn soort', met een ontwerp dat is gemodelleerd naar lauwerkransen die atleten vroeger kregen voor het winnen van races.

In een ander filmpje lijkt een afbeelding die circuleert op sociale media twee Red Bull-monteurs te tonen die hun trofeeën van de Grand Prix van China gebruiken, die de vorm hebben van het iconische hoelahoep-speeltje.

Dat leidde natuurlijk tot veel discussie onder F1-fans in de comments. Treedt er een verzadigingseffect op bij Red Bull nu de comfortabele overwinningen blijven komen? Of is dit onschuldig plezier voor een team dat zijn beste leven in de F1 leidt?

Eén fan is van mening dat de eerste theorie waar is. "Het voelt alsof we een punt hebben bereikt waarop ze genoeg hebben gewonnen. Het hoelahoepen van een trofee suggereert zeker dat ze dat hebben gedaan."

Een andere fan zei dat dit hun vraag beantwoordt of teams echt geven om de trofeeën die ze winnen. "Ik heb me altijd afgevraagd of coureurs en teams om de racetrofeeën geven of dat ze gewoon rommel zijn. Ik denk dat ik nu een antwoord heb."

Laten we het maar houden op onschuldig plezier, want de druk staat er ook bij de monteurs altijd voor de volle 100 procent op de ketel...

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS