Formule 1

Stoelendans F1 - Sergio Perez wilde eerst een driejarige Red Bull-deal zei Helmut Marko, maar...

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 april 2024 10:36

Sergio Perez vecht al jaren voor het behouden van zijn Red Bull-zitje. Tot nu toe slaagt hij er goed in en rijdt hij al sinds 2021 voor het Oostenrijkse team. Tot nu toe kreeg hij een eenjarig en tweejarig contract. Voor de nieuwe contractonderhandelingen ging Perez voor een driejarig contract, maar dat vond men bij Red Bull net iets te gortig.

Sergio Perez Helmut Marko

Het contract van Perez loopt aan het einde van dit jaar af. Dit betekent dat Perez zich dit jaar opnieuw moet bewijzen om een nieuw contract in de wacht te slepen. Alhoewel het een gewild stoeltje is, probeert Perez deze met man en macht te verdedigen.

Perez aast nu op een tweejarige deal, maar volgens Helmut Marko wilde de Mexicaan eerst iets anders: "We bevinden ons nog niet in de positie om alles af te ronden", begint Marko in gesprek met Motorsport. "Maar het heeft in ieder geval niets te maken met de nieuwe reglementen", ligt hij toe over de regelwijzigingen in 2026. "Hij weet dat hij moet presteren. Eerst wilde hij een contract voor drie jaar, maar daar zullen we een oplossing vinden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS