Formule 1

Lando Norris over Max Verstappen-dominantie: "Als Max er niet was geweest en je had twee Sergio Pérez's"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 april 2024 05:01

Lando Norris vindt het 'overduidelijk' dat de dominantie van Max Verstappen in de Formule 1 een negatieve invloed heeft op de fans.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


De Formule 1 introduceerde in 2022 een nieuw reglement met grondeffect met als doel het veld auto’s dichter bij elkaar te brengen en inhaalvriendelijke auto's te creëren. In plaats daarvan heeft het tijdperk de opmars van Verstappen naar een onstuitbaar niveau in gang gezet, waarbij hij en zijn Red Bull-team goed op weg zijn naar een derde titeldubbel op rij en een vierde opeenvolgende rijderstitel.

McLaren-coureur Norris probeert Verstappen te verslaan, maar terwijl hij de laatste keer in China 'best of the rest' was met een P2-finish, kwam voor Verstappen de zege nooit in gevaar en pakte hij zijn vierde overwinning van het seizoen.

Norris en Verstappen zijn vrienden buiten het circuit, maar als het gaat om wat er op het circuit gebeurt, gelooft Norris niet dat Verstappens greep op de Formule 1 goed is voor de sport.

"Het is frustrerend voor mensen die kijken, maar het is altijd al zo geweest”, zei Norris tegen Press Association. "Nu zien we meer dominantie dan ooit, dus de enige spannende races zijn die waar Max niet in zit."

Norris herhaalde het idee dat de dominantie van Verstappen een afknapper is voor F1-fans: "Natuurlijk is dat zo. Je kunt op geen enkele manier zeggen dat het niet zo is. Als je ziet dat dezelfde coureur elke keer wint zonder ervoor te hoeven vechten, dan begint het saai te worden. Je hebt één van de beste coureurs ooit in de Formule 1, in één van de meest dominante auto's ooit. Dat is een dodelijke combinatie. Als Max er niet was geweest en je had twee Sergio Pérez's, dan zou het niet zo zijn."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS