Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Meesterlijke overwinning voor Joey Alders in eerste race FIA Asian F3 op Sepang + UITSLAG

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 13 december 2019 19:19 • Print artikel

Sepang, Maleisië - Vrijdag de dertiende is voor Joey Alders van BlackArts Racing geen ongeluksdag. Het Nederlandse racetalent won de eerste race van de Asian F3 Championship op het Sepang International Circuit van Maleisië. De debutant versloeg daarmee Red Bull talent Jack Doohan, zoon van de befaamde MotoGP coureur Mick Doohan. De derde plaats was voor Devlin DeFrancesco die uitkwam voor het team van Absolute Racing. Met deze opening van het seizoen liet Alders het rijdersveld wat bestond uit een keur van internationale sterren achter zich. De prestatie was nog eens extra knap van Joey omdat een testdag had gemist vanwege deelname afgelopen weekend aan de Formule Renault 2L Asia in China. Daar greep Alders overigens oppermachtig het kampioenschap in de FR2L. Om dan op deze manier de zege te pakken in de eerste race van de F3 is sensationeel te noemen.

FIA F# Asia

Het resultaat na de eerste race belooft veel voor het seizoen van de FIA F3 Aziatische kampioenschap. Maar liefst twee rookies op het podium, vier verschillende teams in de top 4 uit vier verschillende landen geeft aan dat het spannend en onvoorspelbaar wordt voor het komende seizoen.

Het was snel een spannende race waar de regen roet in het eten dreigde te gooien in de openingsfase. Devlin DeFrancesco nam de leiding in de race voor Joey Alders, Jack Doohan en de Rus Nikita Mazepin. Niet lang daarna toucheerde Seven GP-coureur Tatiana Calderon de teamgenoot van de Nederlander, Thomas Luedi en veroorzaakte zo een safetycar situatie. De race werd hervat in ronde 8.

Even leek het erop dat DeFrancesco de winst zou pakken maar Alders nam het voortouw met Doohan in zijn kielzog en nam zo de leiding over tot aan de finish om zo vriend en vijand versteld te laten staan met zijn ijzersterke optreden. Behalve Tatiana Calderon was er nog een snelle dame actief. Jamie Chadwick, winnares van de W Series eindigde als zevende. Buiten Jake Hughes was ook Pietro Fittipaldi niet gelukkig de Braziliaan viel uit met technische problemen na 2 ronden.

Uitslag Race 1 FIA Asian F3 op Sepang:
FIA F3 Asia

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS