Formule 1

Ted Kravitz neemt 'dezelfde Christian Horner' op de korrel over laatste opmerkingen over Sergio Pérez

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 april 2024 10:45

Ted Kravitz was niet onder de indruk van Christian Horners recente opmerking over Sergio Pérez, vooral nadat de teambaas 'de media de schuld leek te geven' voor het in twijfel trekken van de toekomst van de coureur.

Sergio Pérez Red Bull Racing F1


Na zijn overwinning in de Grand Prix van Monaco in 2022 sloot Red Bull een tweejarig contract met Pérez. Sindsdien heeft Pérez het grootste deel van de maanden doorgebracht met het wegwuiven van vragen over zijn toekomst en of hij op het punt staat om ontslagen te worden door Red Bull.

Pérez kwam tekort achter Max Verstappen en heeft zichzelf de afgelopen seizoenen geen dienst bewezen met zijn kwalificatieproblemen en fouten op de baan.

Dit jaar lijkt de Mexicaanse coureur echter een ommekeer te hebben gemaakt. Hij heeft drie tweede plaatsen en een derde plaats gepakt en staat daardoor tweede achter zijn teamgenoot in het coureurskampioenschap. Zijn vorm heeft hem geholpen speculaties over zijn toekomst de kop in te drukken, en meer kenners suggereren vandaag dat hij zijn Red Bull-stoeltje nog een seizoen kan behouden.

Maar te midden van dit alles is Kravitz niet onder de indruk van Horners opmerking dat Pérez het 'waarschijnlijk' goed doet omdat 'zijn contract erop zit'. In zijn Booknote-verslag in China zei de pitlane-verslaggever het volgende: "Je hebt Christian Horner misschien horen praten met Simon Lazenby na de kwalificatie, waarin hij de media leek te verwijten dat ze Sergio Pérez buiten beschouwing lieten."

"Dit is dezelfde Christian Horner die in de persconferentie zei, toen hem werd gevraagd naar de reden van Checo's verbetering: 'Waarschijnlijk omdat het contractverlengingsseizoen is'. Denk er eens zo over na... Je bent Sergio Pérez en je hebt veel werk verricht in de simulator in Milton Keynes en met Hugh Bird om jezelf te verbeteren. Je bent in de meeste races tweede en je hebt je werk echt verbeterd."

"Sergio wil misschien snel een contract voor de toekomst, maar Christian geeft hem dat ook niet. Dus terwijl hij Checo's ‘we gaan de komende weken om de tafel zitten om dit te bespreken' negeerde, zei Christian: 'We beslissen nog lang niet over coureurs'... Daarna ging hij Carlos Sainz de hemel in prijzen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS