Formule 1

Johnny Herbert ontving doodsbedreigingen na straf voor Fernando Alonso: 'Ik weet waar je woont'

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 april 2024 15:00

Fernando Alonso ontving een flinke straf voor zijn invloed op de crash van George Russell in de laatste ronde van de Grote Prijs van Australië. De straf werd onder andere uitgedeeld door voormalig Formule 1-coureur Johnny Herbert. De Brit moest het flink ontgelden en onthult dat hij zelfs doodsbedreigingen ontving na het uitdelen van de straf.

Johnny Herbert Fernando Alonso

In de laatste ronde van de Australische Grand Prix crashte George Russell hard na een verdedigende actie van Fernando Alonso. Na lang wikken en wegen besloot de wedstrijdleiding dat de Spanjaard een tijdstraf van twintig seconden zou ontvangen voor zijn invloed op de crash.

“Ik was een steward bij de Melbourne GP en de repercussies waren vreselijk. Ik kreeg een stortvloed van doodsbedreigingen via sociale media. Ik heb geluk dat ik stevig in mijn schoenen sta. Ik vind het zielig dat ik degene was die onder de bus werd gegooid”, vertelt Herbert in gesprek met Fastest Payout Online Casino. De racefans keken heel anders naar het incident en trokken met online-fakkels richting de sociale media-kanalen van Herbert. Fans zeiden: 'Ik weet waar je woont' en 'we komen voor je.'

“Er waren berichten met dolk emoji's onderaan het scherm; mensen zeiden dat ze wisten waar ik woonde, dat ze voor me zouden komen. De meesten van hen waren Spaans. Ze zouden het moeten begrijpen omdat het zo duidelijk was hoe de beslissing tot stand kwam in de verklaring die werd afgelegd.”

“Mensen zeiden ook dat omdat ik nooit wereldkampioen was geweest, ik niet gekwalificeerd was om er iets over te zeggen. Het heeft me niet afgeschrikt om steward te zijn. Het hoort er helaas allemaal bij. Ik was de coureurssteward in Melbourne, dus als het een coureurssteward is, dan is hij degene die het zwaar te verduren krijgt. Ik accepteer het. Het is geen probleem.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS