Formule 1

Max Verstappen maskeert zijn ware tempo met 'groot voordeel': "Maar het ziet er nog beter uit..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 april 2024 17:00

Mercedes-reservecoureur Frederik Vesti en F1-techneut Albert Fabrega hebben terreinen aangewezen waarop Max Verstappen zijn ware tempo kan behouden, zelfs als hij voorop rijdt.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Vesti wees erop dat de regerend wereldkampioen in de hoogste klasse van de autosport zijn banden niet zo hard hoeft te pushen, terwijl Fabrega uitlegde dat hij zich afvraagt of de Red Bull-coureur soms 'wat tienden in zijn zak houdt'.

Verstappen herstelde zich in de Sprintrace op zaterdag van de vierde plaats op de grid om een aanzienlijk gat te slaan en een overwinning te pakken, en leidde de Grand Prix van China op zondag om zijn 21e overwinning in 23 F1-races te behalen.

Vesti, die dit seizoen reservetaken deelt met Mick Schumacher bij Mercedes, gelooft dat Verstappen in staat is om zijn banden zodanig te managen dat hij nog steeds sneller kan rijden dan zijn rivalen zonder dat hij te veel van de banden vraagt.

“De race van Verstappen was erg sterk, maar ook in de sprintrace liet hij echt zijn tempo zien. Hij pakte twaalf seconden in tien ronden. Dat was ongelooflijk”, vertelde Vesti in de podcast van F1 Nation.

"Eén van de dingen die hem echt helpen in een lange race als die in China is dat als je snelheidsvoordeel hebt, je de banden kunt managen. In snelle bochten kan hij de banden één procent minder gebruiken, maar over een lange stint kan dat echt een groot verschil maken. Dus ja, hij is snel, de auto is snel, maar het ziet er nog beter uit omdat hij zo goed de banden kan managen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS