Karting • Karting Diversen

Karter Luca Leistra stapt over naar Kartshop Ampfing / Tony Kart en neemt deel aan prestigieuze OK-klasse

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 november 2019 10:12 • Print artikel

BRASSCHAAT – Het afgelopen seizoen kampioen OK Junior geworden in het Duitse ADAC-kampioenschap en een van de toppers in de de OK Junior van het DKM, maakt karter Luca Leistra komend jaar de overstap naar de prestigieuze OK-klasse. Het veertienjarige talent uit Brasschaat gaat uitkomen voor het Racing Team Kartshop Ampfing dat onder leiding staat van de ervaren teambaas Willemjan Keijzer. Bij de Duitse equipe gaat Luca rijden op Tony Kart.

Luca Leistra

“We wilden graag Tony Kart gaan rijden omdat het ons de beste optie lijkt voor komend seizoen”, legt Luca uit. “En zo kunnen we met Willemjan Keijzer werken. We kenden hem al heel goed en hebben veel vertrouwen in hem en in zijn team. Bovendien werkt Willemjan met Vortex-motoren, dat een erg goede motor is voor de OK-klasse, en met motortuning van One.”

Met de topfaciliteiten die Racing Team Kartshop Ampfing biedt, hoopt Luca in zijn eerste jaar in de OK-klasse direct goed voorin te kunnen meedoen. “We hebben veel kans op een goed seizoen”, spreekt de snelle Belg zijn vertrouwen uit. Hoewel het afgelopen seizoen zijn debuut betekende in de klasse daaronder, de OK Junior-klasse, maakte hij dit jaar dusdanig veel progressie dat een overstap naar de hoogste OK-klasse logisch is.

Om zo goed mogelijk voor de dag te komen, gaat Luca de komende winter intensief trainen. Vanaf half november is het gescheurde ligament in zijn rechterenkel, dat hij begin oktober opliep tijdens de laatste ronde van het DKM-kampioenschap in Ampfing, genoeg hersteld om weer in de kart te kunnen stappen. “En in december heb ik in Zuera in Spanje dan mijn eerste OK-race. Ik ben er nog nooit geweest, dus ik ben benieuwd.”

Daar kan hij bewijzen hoeveel hij het afgelopen jaar heeft geleerd. Makkelijk zal het hoe dan ook niet worden. Luca weet inmiddels hoe hoog het niveau in de OK is. Dat was tijdens het evenement in Ampfing, toen hij zijn enkel blesseerde. “Dat is sowieso al geen makkelijke baan en de wereldkampioen reed daar ook mee. Het niveau was dus hoog.”

Zijn teambaas Willemjan Keijzer is verheugd met de komst van Luca. “Ik ben blij dat hij voor ons team heeft gekozen”, zegt hij. “Ik verwacht er veel van. Hij heeft de afgelopen jaren laten zien hoe goed hij is.”

Luca Leistra stapt over naar Kartshop Ampfing / Tony Kart Willemjan Keijzer

Luca zal komend jaar genoeg kansen krijgen om zich te bewijzen en te verbeteren. Hij gaat in vier kampioenschappen uitkomen: het WSK, de DKM, het EK en het ADAC, in totaal goed voor maar liefst 27 races. “Het wordt mijn drukste seizoen ooit. Wel moet ik zorgen dat ik op school goede punten haal, anders mag ik niet naar de races. Ik moet dus hard mijn best doen.”

Hoewel de Belgische racebelofte even zal moeten wennen aan het nog hogere niveau, kijkt Luca met veel vertrouwen vooruit naar komend seizoen. “Ik wil in de top tien, top vijf eindigen. Als het me lukt de top vijf te halen, zou dat heel goed zijn.” Hij is op en top gemotiveerd er het beste van te maken. “Ik heb nog nooit zoveel zin gehad in een nieuw seizoen. Vanaf half november ga ik proberen elke week in de kart te zitten!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS