Karting • Karting Diversen

Devon Hagelen toont uitstekende snelheid en pakt podium in IAME Benelux! "De pace was wel goed"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 april 2024 14:25

MARIEMBOURG – Karttalent Devon Hagelen is op het circuit van Mariembourg zijn seizoen in het IAME Benelux-kampioenschap uitstekend begonnen als kersverse Nederlands kampioen. De twaalfjarige coureur uit Elst, Gelderland, snelde in de X30 Junioren-klasse naar een welverdiende derde plaats. Zo kent de snelle karter een droomstart van zijn seizoen. Twee weken geleden veroverde hij al het Nederlands kampioenschap IAME X30 Juniors op het Zuid-Belgische asfalt.

Devon Hagelen


Devon was tijdens de finale op de Zuid-Belgische piste lang op weg naar de overwinning, maar pech met de carburateur kostte hem helaas wat snelheid. Daardoor zakte de coureur van topteam Fusion Motorsport Benelux twee plaatsen terug. P3 dus. “Uiteindelijk ben ik wel blij met de derde plek. Ik heb ook twee heatwinsten gepakt en een P5”, zei Devon die wist dat hij een uitstekend raceweekeinde achter de rug had.

Al aan het begin van het weekeinde bleek dat Devon de snelheid had om voorin te strijden. Al was dat niet per se een verrassing. Tijdens het Nederlands kampioenschap IAME in Mariembourg van een paar weken eerder was de afstelling al goed. “Dat kampioenschap hebben we ook gewonnen. Dit weekend waren we in de trainingen telkens de snelste.”

En ook op een natte baan was Devon razendsnel in Mariembourg. “De heat in de ochtend was op een natte baan en toen pakte ik een voorsprong van vijf seconden op de nummer twee. Dat was een heel goede race. Ja, ik was zowel op een droge als een natte baan snel dit weekend.”

En toen kwam de finale. Die draaide uit op een tamelijk tricky race. Devon: “De pace was wel goed, alleen lekte iemands kart olie. Iedereen ging eraf. De hele baan was vies. Ik had er best veel last van. Omdat mijn banden ook vies waren geworden, kon ik niet genoeg pushen om ze weer op de juiste temperatuur te krijgen.”

Hij vervolgde: “Ik kon daardoor niet meer echt aanzetten. Voor de rest was de finale gewoon goed. Ik heb lang op kop gereden. Jammer dat we tegen het einde problemen met de carburateur kregen. Daardoor trok de motor onderin niet goed meer en dat kostte snelheid. Maar ja, dat kan gebeuren, het hoort erbij. Het blijf een mechanische sport.”

Devon Hagelen


Hoe dan ook had Devon de bevestiging gekregen dat hij in het prestigieuze Benelux-kampioenschap, dat bekendstaat om zijn sterke deelnemersveld, kan meedoen om de zege. Dat bood perspectief voor de tweede race van de titelstrijd. Die wordt in het weekeinde van 11 en 12 mei gehouden op het circuit van Ostricourt in Frankrijk.

Het is een bekend circuit voor de talentvolle Gelderlander. “Ik heb er vorig jaar ook gereden en het ging gewoon goed. Het is een technische en heel snelle baan. Ik denk dat ik snel genoeg ben om daar te kunnen winnen”, verwoordde Devon zijn zelfvertrouwen. “Ik wil sowieso in de top drie eindigen in het Benelux-kampioenschap, maar ik hoop kampioen te worden.”

Devon bedankt Bas Harting, zijn team Fusion Motorsport Benelux, zijn vader, moeder, broertje en familie en alle sponsoren voor hun steun.

Devon Hagelen wordt in zijn race-activiteiten gesteund door:

Unibarge
Stichting Groot Hart
Goudsmit Magnetics
BICT Group
DLM.nl
Flexibell Energy Systems
WEMO Nederland BV
Booij Parket
MijnKozijnWinkel.nl

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS