Karting • Karting Diversen

Kartbelofte Luca Leistra voelt zich goed bij het kartteam van Schumacher getuige zijn podiums in het DKM

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 mei 2019 16:39 • Print artikel

WACKERSDORF - Al jarenlang bekend als groot talent in België maakt Luca Leistra die status dit seizoen ook in de prestigieuze OK Junior-klasse waar. De snelle dertienjarige Belg uit Brasschaat werd tweede en derde in de respectievelijke races tijdens de tweede ronde van het DKM-kampioenschap.

Luca Leistra

“Het resultaat was goed”, zei Luca na zijn podiumplaatsen. “Ik ben er echt wel blij mee, want de races op OK Junior-niveau zijn best wel moeilijk. Het niveau ligt hoger dan in de Rotax Max-kampioenschappen. Ik kan op dit niveau veel meer leren. Je leert er bijvoorbeeld nog beter inhalen.”

Om zijn leercurve in het karten zo steil en succesvol mogelijk te maken, is hij dit jaar ingestapt bij het topteam van voormalig Formule 1-coureur en Grand Prix-winnaar Ralf Schumacher. “Ik ben dankbaar dat ik voor het team van Ralf Schumacher mag rijden. Soms komt Ralf kijken. Ik leer nu ook Duits. Ik kan het al redelijk verstaan, maar ik kan het nog niet spreken.”

Dat is niet zo erg, zolang hij maar met zijn rechtervoet ‘praat’. Dat vinden ze bij het team van Schumacher uiteraard het belangrijkste. Luca is blij dat hij de stap naar de Duitse equipe heeft gemaakt. “Het is echt een topteam. Alles is supergoed geregeld. Mij wordt heel goed verteld wat ik tijdens de races moet doen en waar ik op moet letten. En we zijn professioneel met data bezig. We nemen alles door om de kart beter te maken. Het team doet er verder ook alles aan om de motor optimaal getuned te hebben. Zo kunnen we meteen voor de topresultaten gaan.”

Dat de werkwijze van Schumacher effectief is, bewees Luca afgelopen weekeinde wel met zijn tweede en derde podiumplaatsen. Eerder dit seizoen won hij al de eerste ronde van het ADAC-kampioenschap in Ampfing en de tweede ronde in Wackersdorf. Nu gaat hij dus soeverein aan kop in dat kampioenschap. In het DKM staat hij tweede.

Luca Leistra

Zondag liet hij tijdens race één al meteen zien dat hij kandidaat voor het podium was. Luca had weliswaar een wat minder goede start, waardoor een aantal rijders hem inhaalden, maar tegen het einde had hij ze teruggepakt. Hij passeerde nota bene drie (!) rijders in één bocht. Het bezorgde hem de tweede positie. “Daarna heb ik nog een klein gaatje kunnen slaan. De nummer één was helaas te ver weg en zo ben ik als tweede over de finish gekomen.”

De tweede race was wat moeilijker voor Luca. “Ik was in het begin niet zo snel en kwam als vierde door. Later heb ik de nummer drie nog ingehaald, maar het gat op de nummer twee kon ik niet meer dichtrijden, dus werd ik derde. Ik was er wel tevreden mee. Het was een goed weekend.”

Luca, die dit seizoen behalve het DKM- en het ADAC-kampioenschap ook de ADAC Master Series en het Europees kampioenschap X30 rijdt, kan zich nu gaan opmaken voor de tweede ronde van het EK X30. Die wordt verreden op het circuit van Castelletto di Branduzzo in Italië. De baan kent hij al. “Een beetje. Het is een moeilijk baantje, maar wel tof. Hopelijk kan ik ook daar het podium halen!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS