Karting • Karting Diversen

Christiaan de Kleijn scoort lekker in DKM en staat nu derde in kampioenschap! "Goed voor elkaar"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 april 2024 09:35

MÜLSEN – Christiaan de Kleijn heeft tijdens de eerste ronde van het DKM uitstekende zakengedaan in de KZ2-klasse. Het negentienjarige karttalent uit Bosch en Duin snelde op het Oost-Duitse circuit naar de vijfde plaats en had in de heats ervoor zo’n goede resultaten neergezet dat hij nu derde staat in het algemeen klassement.

Christiaan de Kleijn DKM


“Het ging heel goed”, was de logische conclusie van Christiaan die in de hoogste KZ2-klasse (DSKM) uitkomt. “We rijden met een nieuwe motortuner, Sani, en dat was helemaal super. We hadden het gewoon goed voor elkaar. Het rijdt een stuk anders als je een goede motor hebt. En in Mülsen rijd ik altijd wel goed. In 2022 won ik er in de DSKC. Het baantje ligt me wel, ik ga er altijd hard.” In 2022 werd De Kleijn overigens DKM-kampioen in de KZ2.

Een andere factor die een rol had gespeeld, was zijn kwalificatie op zaterdag. En dan vooral het feit dat die in de regen werd verreden. Want Christiaan is in die omstandigheden altijd snel en dat resulteerde in een razendknappe tweede tijd. Dus mocht hij in de eerste heat starten als tweede. Dat was een race die al snel knap listig werd. “We reden al snel op regenbanden op een droge baan. De baan was bij de start nog wel nat, maar hij droogde heel snel op. Daarom was de bandenspanning uiteindelijk ook iets te hoog, maar ik heb nog wel als derde weten te eindigen. Dat was goed.”

De tweede heat was een volledig droge race. En opnieuw werd Christiaan derde. Deze keer op slicks uiteraard. “De snelheid was wel heel goed, maar in het begin had de kart een iets te lage bandenspanning waardoor ik terugviel naar de vijfde plaats. Maar uiteindelijk ben ik dus toch nog derde geworden.”

Daarmee was hij over de eerste twee heats bezien de best presterende rijder van het veld, want na die eerste twee races stond hij overall eerste. Dat betekende dat hij op poleposition mocht starten in de Superheat op zondag.

“Ik werd weer derde, op een droge baan. En alle drie de heats bij elkaar opgeteld (de Superheat telt dubbel mee, red.), mocht ik als tweede starten in de finale. Ik was samen met de nummer één goed weg. Maar in de eerste bocht werd ik door iemand achter me doorgeduwd. Ik ging door het gras en kwam als zesde terug de baan op.”

Christiaan finishte de race uiteindelijk als vijfde. Dat was niet helemaal waarop hij gehoopt nadat hij alle voorgaande race in de top drie was geëindigd, erkende hij. “Iedereen rijdt ongeveer dezelfde snelheid. Daardoor is het lastig terug te komen. De snelheid was goed dit weekend, alleen jammer van de start. Ik was echt tevreden, ook al was het resultaat in de finale iets minder, maar de heats zijn goed gegaan.”

Christiaan de Kleijn


Zijn volgende race is de tweede ronde van het DKM Ampfing, medio mei. Christiaan: “Dat is een heel andere baan dan Mülsen. De vorige keer in de DSKC, in 2022, was ik er ook snel, dus ik hoop weer mee te doen om het podium!”

Christiaan de Kleijn bedankt zijn monteur Raimo, Jeroen Kramp, Michel Vacirca, zijn ouders en familie, iedereen bij CRG Holland en zijn sponsoren.

Christiaan wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
MDK Containers
FEBO
De Watertoren Motorkledingshop
Fornhese BV Import-Export Trucks
Erkende verhuizers Brenen.nl
Profile Tyrecenter Verkade Zeist
Van Uem Autoschade Wijk bij Duurstede
BPM Afvalcontainers
Van der Fluit-Jan Nefkens Assurantiën
Hoffland den Dolder
Nagtegaal aannemersbedrijf
Peet Borst Nieuwegein
Cultuurtechniek H.G. van Dorresteijn B.V

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS