Karting • Karting Diversen

Julian van de Coterlet is the man to beat in Strijen: clean sweep in clubkampioenschap!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 april 2024 02:46

STRIJEN - Karter Julian van de Coterlet won zondag in Strijen de eerste ronde van het clubkampioenschap in de Mini Parilla-klasse. De achtjarige inwoner van Spakenburg liet daarmee zien dat hij in de korte tijd dat hij kart met grote sprongen vooruitgaat. Er was geen beter bewijs dan zijn resultaten: Julian won de kwalificatie en alle drie de races!

Julian van de Coterlet podium Strijen


“Ja, het ging goed”, zei een tevreden Julian. “Remmen, op tijd op het gas gaan. Bijna alles ging goed. In de kwalificatie had ik gelijk P1.” Het talent mocht daardoor van P1 starten in de eerste race. “Die ging goed. Het ging best makkelijk.”

En inderdaad, die won hij ook en dus mocht hij ook in de tweede race op P1 starten. Daarin werd het nog even spannend, want Julian raakte even zijn koppositie kwijt. “Ik remde niet op tijd. Maar ik heb die plek later teruggepakt, vlak voor de kantine.” De inhaalactie was mooi en op een verrassende plek. Hier konden de raceliefhebbers van genieten.

Ook in de derde en beslissende manche toonde hij zijn sterke race-pace! Met constante en snelle tijden ging hij naar de zege. Zo pakte hij de begeerde P1 in de daguitslag en daar hoorde een ferme bokaal aan eremetaal bij. Julian: “Het is een mooie beker. Ik heb er al heel veel. Ik weet niet hoeveel. Ik was blij toen ik op het podium stond!”

Voor zijn begeleider en monteur Michael Kuiper van het bekende PdB Racing van Peter en Nick de Bruijn is het een plezier om met Julian samen te werken. “We hebben heel hard gewerkt vanaf de vorige zomer. We zijn nu samen net iets meer dan een jaar bezig en ik denk dat het al enorm zijn vruchten heeft afgeworpen”, legde Michael uit. “Het gaat heel erg goed. Julian verbetert met de dag. Als ik zie hoe goed hij rijdt, hoe strak… Het verschil tussen de rondes is nooit meer dan een paar tienden van een seconde.”

Dat hij als jong talent nog moet bijleren, toonde de tweede race. “Die verliep niet helemaal volgens plan, toen hij de deur openliet voor de rijder achter hem. Dat zijn dingen die kunnen gebeuren. Maar de manier waarop hij inhaalt... Dan denk je: ben jij pas acht? Echt bizar.”

Ondanks de superlatieven houdt Michael de verbeterpunten van zijn pupil altijd goed in het oog. “Ik ben iemand van de details. Ondanks dat hij alles heeft gewonnen, ben ik soms kritisch als hij ergens nog een tiende of anderhalve tiende harder kan gaan. Dat zijn dingen die we meenemen naar de volgende race. We moeten eraan blijven werken.”

Julian van de Coterlet en familie en monteur Michael Kuiper


Hopelijk betaalt de ervaring die Julian opdeed in Strijen zich komend weekeinde uit in Italië. Daar doet hij mee aan het Italiaanse kampioenschap in Franciacorta. Michael: “Dat is ter voorbereiding op de Euro Series X30 op dezelfde baan. Julian doet er alles om te winnen.” De karter zelf keek ernaar uit: “Ik vind het een leuke baan. Alle bochten zijn mooi. En het is een snelle baan. Hopelijk kan ik daar ook op het podium komen!”

Julian bedankt zijn mama, papa, Jade, begeleider Michael, teameigenaren Peter en Nick de Bruijn, iedereen bij Team PdB en zijn sponsoren.

Julian van de Coterlet wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Smink Kok Lentink, de Marktbakker en AP Events.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS