Karting • Karting Diversen

Zo vader, zo dochter: Vicky Farfus en Mia Oger

Uitgegeven door HJ van Keulen • 8 april 2024 21:22

Iron Dames, het baanbrekende en succesvolle project opgericht door Deborah Mayer om vrouwen in de sport te promoten en te ondersteunen, kondigt met trots de toevoeging aan van twee getalenteerde jongeren, Vicky Farfus en Mia Oger, beiden 12 jaar oud, aan haar gelederen.

Iron Dames - Vicky Farfus - Mia Oger

Sinds de lancering in 2018 heeft het project Iron Dames geschiedenis geschreven in de enduranceracerij en bijgedragen aan een positieve verandering van de perceptie van vrouwen in traditioneel door mannen gedomineerde sporten. Naast de recente toetreding tot de paardensport, blijft het Iron Dames project zijn horizon verbreden in de motorsport. Niet alleen betreedt het nieuwe disciplines zoals rally en single-seaters, maar het breidt ook zijn talentenpool uit en verwelkomt jongere atleten. De aanwerving van Natalia Granada in 2023 opende het project voor karting, de typische toegangspoort tot een racecarrière, en de toevoeging van Mia en Vicky versnelt dit momentum.

Hun toetreding tot de Iron Dames-familie volgt op een scoutinginitiatief dat in december op Aragon 12 jonge vrouwelijke coureurs uit de hele wereld samenbracht. Vicky en Mia grepen de kans om te bewijzen dat ze jonge meiden zijn met niet alleen uitstekende rijvaardigheden, maar ook een groot vermogen om hard te werken en een buitengewone vastberadenheid om hun droom van een professionele carrière te verwezenlijken.

Iron Dames - Vicky Farfus

De Braziliaans-Italiaanse Vicky Farfus kreeg op haar 11e voor het eerst de smaak te pakken van het karten en begon in maart 2023 met racen, meteen op internationaal niveau, en eindigde afgelopen december als derde bij de cadetklasse-kartrace van 50 mijl op Granja Viana in Brazilië.

De Franse Mia Oger begon op haar zevende voor het eerst met karten en begon met racen toen ze acht was. Ze heeft haar sporen verdiend met racen in Frankrijk en bereikte al snel de nationale categorie. Tot Mia's hoogtepunten tot nu toe behoorde de finish als beste dame tijdens de IAME World Finals in 2022.

De twee jongste Iron Dames krijgen een uitgebreid testprogramma en zullen de kleuren van de Iron Dames dragen in de internationale kartingwereld tijdens de ROK- en WSK-kampioenschappen. Tegelijkertijd zal Vicky deelnemen aan de Champions of the Future Series, terwijl Mia in Frankrijk zal racen.

Iron Dames - Mia Oger

De komst van Vicky Farfus en Mia Oger onderstreept de intentie van het Iron Dames project om de opkomende generatie vrouwelijke atleten te voeden, te begeleiden en voor te bereiden.

Met deze laatste ontwikkeling blijven de Iron Dames het voortouw nemen op het gebied van gelijkheid tussen mannen en vrouwen in de sport en zetten ze nieuwe maatstaven voor uitmuntendheid op en buiten de baan.

Deborah Mayer: "We zijn verheugd om Vicky en Mia te verwelkomen in de Iron Dames familie. Hun passie, talent en toewijding zijn echt inspirerend en we zijn vastbesloten om hen de ondersteuning en begeleiding te geven die ze nodig hebben om te gedijen in de motorsportwereld. Door deze veelbelovende talenten aan te werven, omarmen we onze missie om kansen te bieden, de jongere generatie te versterken en onze toewijding om de weg vrij te maken voor toekomstige generaties van vrouwelijke racesterren te versterken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS