Karting • Karting Diversen

"Road to DTM"-programma in het Duitse kartkampioenschap (DKM)

Uitgegeven door HJ van Keulen • 28 maart 2024 08:40

München - De ADAC versterkt de ontwikkeling van de jeugd in de kartsport en breidt het met succes opgezette "Road to DTM"-programma uit met de Duitse topkartserie, het Duitse kartkampioenschap (DKM), in het seizoen 2024. De "Road to DTM" biedt een streng jeugdontwikkelingsconcept van karting tot de top van de autosport, de DTM, via ADAC GT4 Germany en de ADAC GT Masters. Bovendien overweegt ADAC Stiftung Sport om talentvolle jongeren uit het Duitse Junior Kart Kampioenschap (DJKM) in individuele gevallen te steunen. Meer dan 140 coureurs hebben zich al ingeschreven voor de verschillende DKM-klassen.


De DKM is het hoogtepunt van de Duitse kartsport en is in het verleden vaak het startpunt geweest voor een succesvolle carrière in de autosport. DTM-kampioenen Thomas Preining, René Rast en Marco Wittmann begonnen allemaal in de DKM, net als de getalenteerde jonge DTM-coureurs Maximilian Paul en Ben Dörr. ADAC e.V. versterkt het concept en neemt de DKM op in het "Road to DTM"-programma. Aan het einde van het seizoen wordt één coureur beloond voor de volgende stap in zijn carrière met een gratis startplaats in ADAC GT4 Germany in 2025. Daarna krijgt de beste jongere in ADAC GT4 Germany een plaats in de ADAC GT Masters. De beste jonge coureur in de ADAC GT Masters wint een startplaats in de DTM voor het daaropvolgende seizoen.


"Door het 'Road to DTM'-programma uit te breiden met de DKM, bieden we continue ondersteuning van karting tot en met de DTM. Bijna de helft van het huidige DTM-veld is zijn carrière begonnen in de DKM. Met dit programma bieden we jonge coureurs een geweldige kans. We kijken ernaar uit om binnenkort een getalenteerde coureur van de DKM in de DTM te zien. Maar een carrière in de Formule-racerij is natuurlijk ook een groot doel voor de Duitse kartcoureurs, de ADAC en de hele Duitse autosport. De ADAC biedt hiervoor ook uitgebreide ondersteuningsprogramma's," aldus ADAC Motorsport Director Thomas Voss.

Meer informatie over de DKM is online te vinden op adac.de/motorsport.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS